Диана Ковачева: Разбираме правилно зададената от ЕК посока

  • 18 юли 2012 17:04

  • 570
  • 0
Диана Ковачева: Разбираме правилно зададената от ЕК посока
©

Положително е оценена стратегическата визиятна правителството за съдебната система. Смятаме, че това е важна стъпка, защото законодателната рамка на практика е приключена.

Това каза на пресконференция министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент по повод днешния доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка за периода 2007-2012 г.

В това отношение важно постижение са промените в Закона за съдебната власт, добави тя и посочи като правилна стъпка и процедурата за по-прозрачен избор на членовете на ВСС. "Оценено е добре партньорството между изпълнителната и съдебната власт. В Закона за съдебната власт са предвидени и възможности за достоен избор на следващия главен прокурор. Както посочи говорителят на ЕК Марк Грей, оттук нататък лидерството е в ръцете на самата съдебна система. На този етап мисля, че можем да се поздравим с мнението на ЕК по отношение на Закона за конфискация. Не на последно място, важно значение има сътрудничеството с неправителствените организации, което също е оценено в доклада", каза още Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Според нея съвместно с ЕК са постигнати добри резултати. По думите й, зададената от ЕК посока е правилно разбрана от правителството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
570 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини