Илхан Кючюк: Апелирам ЕС да окаже пълна подкрепа на бедстващите от опустошителните земетресения

  • 14 февруари 2023 13:30

  • 578
  • 0
Илхан Кючюк: Апелирам ЕС да окаже пълна подкрепа на бедстващите от опустошителните земетресения
©
Слушай новината Слушай новината

По време на дебатите във връзка със земетресенията, засегнали Турция и Сирия миналата седмица, евродепутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е изрази подкрепа към пострадалите и надежда, че в тези трудни времена европейското гражданско общество и институциите ще се обединят в помощ на бедстващите.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

„Призовавам за пълна мобилизация на гражданското общество на Европа, нека всеки европейски гражданин да помогне. Хората в Турция и Сирия са потънали в скърб, докато се опитват да оцелеят без дом и санитарни условия. Сега те имат нужда от генератори за ток, одеала, топли дрехи, вода и храна. Имат нужда от нашата подкрепа! Това е въпрос на солидарност, въпрос на обединяване на силите ни в помощ на хората в Турция и Сирия, за да се върнат към живота.“, заяви Кючюк. 

Илхан Кючюк: Гордея се, че България беше първата страна в Европа, отзовала се на трагедията

Лидерът на европейските либерали изрази благодарност към комисар Ленарчич и целия му екип за предприетите решителни действия чрез механизма на ЕС за гражданска защита.

„Бих искал също така да аплодирам и да благодаря на хилядите спасителни екипи от ЕС и доброволците, които се борят за чудеса на терен. Въпрос на солидарност е, въпрос на обединяване на силите ни в помощ на хората в Турция и Сирия, за да се върнат към живота. Необходима е политическа, хуманитарна  и морална подкрепа!“, коментира още Кючюк от Страсбург.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини