Кирил Добрев: Корнелия Нинова флиртува и с Киро, и с г-н Борисов

  • 10 февруари 2023 16:07

  • 953
  • 5
Кирил Добрев: Корнелия Нинова флиртува и с Киро, и с г-н Борисов
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се събира на заседание, на което трябва да одобри коалиционната формула за участие в предсрочните избори на 2 април и да даде началото на номинациите на кандидат-депутати, предаде БТА.

Миналата седмица пленумът беше отложен, а от партията посочиха като причини за това лошото време, отсъствието на членове на НС на партията и отказа на други да се регистрират. "Явно, че предния път ръководството не успя да събере кворум.

Румен Овчаров: Вътрешната опозиция в БСП бетонира Корнелия Нинова начело

"Днес групата, т.нар. обединена опозиция, както ни нарича Нинова, сме взели решение да се регистрираме, за да може да се проведе пленумът и да не се проваля конгресът утре", коментира Кирил Добрев пред журналисти преди началото на пленума. Според него се подготвя манипулация на конгреса. Добрев посочи, че са променени сто процента от преброителите на конгреса. По думите му всички, които сега ще бъдат преброители, са "някакви религиозни последователи на Нинова".

Освен това, като засегнат от Корнелия Нинова, той каза, че възнамерява да се жали в мандатната комисия дали е делегат, или не. Тя беше от 12 члена, в момента е нараснала на 18, за да може да се гарантира мнозинството в тази комисия, коментира Добрев. По думите му същото е и с комисията за жалбите - тя нараства с още 12 члена. "Т.е. подготвя се една пълна манипулация на конгреса и тоталното ликвидиране на всички различно мислещи в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е", смята Кирил Добрев. 

БСП: Лъжа е, че ръководството на партията е сменило делегати на Конгреса

"Най-големият проблем е, че така, както се управлява партията, тази госпожа си мисли, че може да управлява държавата", коментира той. "Тя непрекъснато се върти от политическа маса на политическа маса, тя флиртува и с Киро, и с г-н Борисов, но оценката за това, което прави, ще я получи още утре на конгреса, ако случайно се забави, ще я получи на следващите избори", отговори Добрев на въпрос с кои партии БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да управлява държавата. 

Той коментира, че още от предишния конгрес има подадена оставка на лидера на партията, която не е изтеглена. "Утре конгресът може да реши да я констатира, какъв е проблемът, конгресът може да прави всичко и другарката Нинова - с влака за Мизия", добави той.

В отговор на въпрос, на влизане в сградата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Георги Гьоков коментира, че дали Корнелия Нинова ще остане председател, не стои на дневен ред. Той каза, че в дневния ред на конгреса няма точка за парламентарните избори, защото когато е определян два месеца по-рано, не е имало индикация за предсрочен вот. Гьоков обаче добави, че на днешния пленум няма да се отваря дневният ред за конгреса. В точка "разни" или точка първа, която е политическият доклад на председателя, има достатъчно възможност да се коментират предсрочните избори, добави той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
953 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.02.11 | 15:29

5
Този е една мръсна и подмолна гадина!
Stamatis

2023.02.10 | 16:28

2
Алчен и жаден за власт, но Корни му го наби яко отзад преди години и още ходи разкрачен! Комунист, но кара G класа, а бабичките гласуват за такива!
не разбрах,

2023.02.10 | 18:39

4
корни москвич ли кара?

2023.02.10 | 16:32

3
За такива си има технически термин: Kypвa.
ЦХЙБРТЪУЙ

2023.02.10 | 16:12

1
а кирил само с тиквата.

Добави коментар

Водещи новини