Корнелия Нинова не успя да изгони Кирил Добрев от БСП

  • 29 декември 2022 15:42

  • 1886
  • 3
Корнелия Нинова не успя да изгони Кирил Добрев от БСП
© Bulphoto, архив
Слушай новината Слушай новината

Преди една година, точно на този ден, бях изключен от БСП. Днес, на същия ден, получих последното съдебното решение, което окончателно утвърждава членството ми. Това написа опонентът на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за Кирил Добрев във фейсбук профила си по повод решението на Върховния касационен съд.

Бившият кандидат за поста лидер на соцпартията бе изключен "на подпис", неприсъствено. Това бе причината да заведе дело.

На практика ВКС оставя в сила решението на Софийския градски съд от 28 октомври 2022 г., с което се отказва исканото от Нинова заличаване от регистъра на политическите партии на Кирил Добрев и бившия шеф на столичните социалисти Калоян Паргов като членове на Националния съвет на БСП. Мотивът на ВКС е, че налагането на мярката не е взето валидно от оправомощения за това орган - Националният съвет (пленумът на партията).

Това е второто произнасяне на ВКС по казуса. През юли върховните съдии отмениха решение на СГС и отказаха вписване на промени по партидата на БСП, защото налагането на мярката не е взето валидно от пленума. От БСП обжалваха, припомня "Офнюз".

"По аналогични съображения не следва се обсъждат поддържаните в касационната жалба доводи за спазване на предвидената в закона и в устава на ПП „БСП“ процедура за провеждане на неприсъствените заседания и за приемане на решенията, въз основа на които е поискано повторно вписване на същите промени в състава на НС на БСП.

Кирил Добрев: Накрая в БСП ще останем само аз и Нинова – тя от инат, аз по убеждение

Предвид изложеното, обжалваното с касационната жалба решение на Софийски градски съд следва да бъде оставено в сила", пишат сега от ВКС. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1886 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
????

2022.12.29 | 16:46

1
ЗНАЕМ, че "БСП" ="бсп" +"дпс" + ОПГ"герб"!!! От КОЕ ТОЧНО БСП НЕ е успяла "Другарката" да го ИЗГОНИ?!?!?!
..

2022.12.29 | 19:17

3
Не е успяла теб да те изгони от психиатрията!!!

2022.12.29 | 17:25

2
Подай оставка беееее... Стига копала тоз гроб на БСП и без това е достатъчно дълбок.

Добави коментар

Водещи новини