ЕК официално оповестява доклада за 5 - годишното наблюдение

  • 18 юли 2012 07:30

  • 933
  • 3
ЕК официално оповестява доклада за 5 - годишното наблюдение
©

Европейската комисия ще обяви докладите за България и Румъния за напредъка им в областите "Правосъдие" и "Вътрешен ред".

Официалното оповестяване предстои в 14 часа българско време,

Докладите са обобщаващи за петгодишния период, в който двете държави са част от Европейския съюз. Очаква се наблюдението на Брюксел да бъде продължено, като Румъния е в по-неизгодна позиция и най-вероятно ще бъде подложена на повече проверки.

"Този доклад е различен, защото не разглежда само шест месеца или една година, а петте години. Така че тук става въпрос за по-аналитичен процес, който да посочи какво се е случило, какво не е проработило добре. В него са нашите заключения", посочи Марк Грей, говорител на Европейската комисия, цитиран от БНТ.

Припомняме ви, че според проектите на двата доклада Европейската комисия отделя България от Румъния в механизма за сътрудничество и оценка.

Черновата на документа, разпространена вчера, показва, че Организираната престъпност си остава фундаментално предизвикателство за страната ни. Еврокомисията цитира данни на Европол, според които български престъпни групировки, специализирани основно в трафик на хора и измами с банкови карти, действат в 15 членки на ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
933 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БЛЯ БЛЯ

2012.07.18 | 14:47

3
Ще си почешат езиците до края на седмицата ( а вероятно и през следващата и после всичко по старому тоя филм сме го гледали вече знаем как свършва и заживяли мирно и щастливо във блатото на Шрек ) . Тая пиеса за това как бг политиците се заричат да се справят със някой проблем и след два или три дни правят комисия или възлагат решението на някоя от незнайните държавна агенция от многото нелегални които само харчат пари, а не вършат работа вече се е случвало и преди не сме впечатлени ама никак даже.
Буря в чаша вода за три дни

2012.07.18 | 14:47

2
Българската комунистическа партия и всичките и парламентарно представени й подпартии от последните 22 години няма да направят нищо на тях не им пука въобще за обикновенният човек и това няма да се промени дори и ако ни изхвърят от ЕС примерно или стане Гражданска война ако я караме по същият начин както до сега защото търпението на българина не е безгранично и все някога ще прелее чашата .
Тъжната истина е такава:

2012.07.18 | 14:47

1
Който и да управлява България трибуквените групировки никой няма да ги погледне дори на криво камо ли да направи нещо така ,че да им свие дейността или напълно да я прекрати всички партии в България под една или друга форма са стабилно и фундаментално свързани със тях ( и със Мултигруп на Илия Павлов ) така , че дори и друга партия или коалиция от партии да смени ГЕРБ статуквото най-вероятно ще се запази и още доста доклади през следващите 30 или 50 години ще са много подобни или дори по-критични и крайни в оценката си като този който днес от 14:00ч. ( българско време ) ще бъде представен . Колкото и да се натягат на Брюксел родните ни политици от всички партии връзката им със ДС създала групировките и покровителстала ги през последните 22 години няма да има промяна в статуквото и мафията ще си остане тъй силна както и до сега дори още ще укрепне . Българските политици просто са на светлинни години от това което трябва да бъдат и скоро няма да станат евро политици . Политици в китната ни татковина не стават хора на които им пука за сънародниците им и за родината им , де що има егоисти , манипулатори , мошенници със комлекси и болни амбиции всички към политиката са се насочили . ЕС може да ни критикува колкото си иска от това обаче едва ли ще се стреснат във София до сега е имало подобни доклади и щом проблема не само не е решен но се е задълбочил явно няма и за в бъдеще да има промяна поне според мен .

Добави коментар

Водещи новини