Станишев: ЕК даде червен картон на Бойко Борисов

  • 17 юли 2012 14:30

  • 6955
  • 68
Станишев: ЕК даде червен картон на Бойко Борисов
©

По-убийствен като политическа оценка доклад за България не е имало за пет години, откакто съществува механизмът за сътрудничество и проверка.

Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на редовната пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията., Предварителният доклад на Еврпейската комисия ще бъде разгласен утре.

"Той беше създаден със съгласието на България и функционира от 2007 г. и беше посочен ясен срок – пет години. Фактът, че ЕК възнамерява да бъде продължен за неопределено време, като първият следващ доклад бъде в края на 2013 г., е огромен провал за правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това говори, че за премиера Борисов това е червен картон за неспособността на правителството да реши проблемите – борбата с организираната престъпност, корупцията и състоянието на съдебната система", каза Станишев.

"Докладът дава обща оценка, която е много тежка – сериозен провал на кабинета в тези сфери. От петте години функциониране на този механизъм, три години са от мандата на Борисов, а той и правителството му чрез пиар и показни акции имитираха дейност. Ясно е казано, че фундаментални принципи като независимостта на съдебната власт не се уважават в България. ЕК мотивира удължаването на механизма, че е необходим външен натиск върху България за правене на реформи", подчерта Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Много тежки политически констатации има в доклада на Европейската комисия и това не е учудващо. В последните седмици станахме свидетели, когато министър-председателят в интервю си признава за извършено престъпление с абсолютното чувство на ненаказуемост, и една прокуратура, която отказва да образува разследване. Докладът дава обща оценка, която е много тежка – тежък провал на кабинета в тези сфери. Това е оценка на опитите на Цветанов чрез пиар, показни акции и действия без достатъчно доказателства да имитира дейност. Фундаментални принципи като независимостта на съдебната власт не се уважават изцяло. Това е много тежка оценка и подобна в доклад по правосъдие и вътрешни работи България не е получавала. ЕК мотивира удължаването на механизма с това, че е необходим външен натиск върху България за правене на реформи. Г-н Цветанов постоянно се мъчеше да обяснява,че проблемът е в съдебната система, но ЕК го опровергава. Впечатлението на Комисията е, че не се уважава разделението на властите в България, което застрашава цялостното функциониране на демокрацията у нас. Цялостното впечатление за неспособността да се уважава разделението на властите е още една тежка констатация. Липсват убедителни доказателства за борба с организираната престъпност, цитирам доклада. Това се онагледява с изчезването на братя Галеви. Как така десетки милиони се харчат за подслушване, има 77% увеличение на използването на СРС, и наред с това тези, които трябва да бъдат подслушвани, не се наблюдават. ЕК предлага заради липсата на политическа стратегия и посока този процес да се вземе на външно наблюдение, при съдебното разследване и сътрудничеството между съдебната и изпълнителната власт. В системата на обществените поръчки се констатират явни слабости и ЕК дава статистика за това по данните, които пристигат при тях. Проблемите там генерират корупция. Независимостта на съдебната система се поставя под въпрос заради действията на Цветанов. И последният случай е с уволнението на председателя на Съюза на съдиите г-жа Тодорова. Цветанов трябва да отговори кои са тези 12 големи организирани престъпни групи", каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6955 68

Свързани новини

Коментари 68

Добави коментар
ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ???

2012.07.18 | 23:02

68
Депутатът от ГЕРБ от 41-вото Народно събрание Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние. Това съобщи за Агенция "Фокус" Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор. 35-годишният депутат заедно с още двама служители на ГДБОП бяха арестувани при спецакция днес около 14.00 ч., уточнява БГНЕС.
IQ146

2012.07.18 | 23:02

67
Станишката е управлявал точно 2 години и седем месеца от годините, засегнати в доклада. И всеки знае, че какъвто и да е доклада, е лош точно заради тези най-мрачни години в историята на България, изпълнени с кражбИ, кражБИ, краЖБИ, крАЖБИ, кРАЖБИ и пак КРАЖБИ!!! Не че 2005-2007 не бяха мрачни години, изпълнени с кражбИ, кражБИ, краЖБИ, крАЖБИ, кРАЖБИ и пак КРАЖБИ!!! Не че 2001-2005 не бяха мрачни години, изпълнени с кражбИ, кражБИ, краЖБИ, крАЖБИ, кРАЖБИ и пак КРАЖБИ!!! И последно, не че 1997-2001 не бяха години, изпълнени с кражбИ, кражБИ, краЖБИ, крАЖБИ, кРАЖБИ и пак КРАЖБИ!!! 12 години друга политика, освен КРАЖБИ, не видяхме. Основното занимание на българският политик бе как да забогатее от властта! Е, видно е, че добре се справиха! Дали това хареса на народа – това е риторичен въпрос. Но съвсем не риторичен въпрос е ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ПАК КРАДЦИ ВЪВ ВЛАСТТА? Решението е в НАШИТЕ РЪЦЕ!
бг турчин

2012.07.18 | 23:02

66
а бойката управлява вече 3 години и окраде, окраде 8-те млрд. лв
народен

2012.07.18 | 23:02

65
Ех Сергей, как добре можеш да плюеш другите за твоите грешки. Колко време засира всичко в бг и искаш ББ да оправи нещата. По твое време имаше от всичко това в по-големи размери. Корупция, престъпност, корумпирана съдебна система, ВСС избран от тебе, нито един задържан и или осъден престъпник. Бойко може да не се справя добре, ама ти въобще пък не се справяше. Разликата е голяма. Колкото и да се напъваш с приказките си да се добереш отново до властта, хората предпочитат герб пред тебе. По-голяма обида за теб от този избор народен няма. Ама нали си "перде" та не ти пука. Сега всички комуняги ще дават отрицателен вот на това писание, ама с това няма да те докарат до властта. На много хора им писна от комунистически лъжци. А ти си най-големия. Ако искаш да направиш добро за България, то закрий партията си.
народен човек

2012.07.18 | 23:02

64
В момента резултатът е 5 към 3. Станишка с малка ...... вероятност си да се върнеш във властта. Помогни на родината и закрий партията бсп.
даниела платения траверс

2012.07.18 | 21:47

63
Абе малоумник. Заради циреите на име бкп по твоето време ни сочеха за родени крадци заради мутренската ти групировка бе абдал. Отдавна с ДПС сте за затвора.

2012.07.18 | 21:46

62
Ха-ха-хааааа ей герберастчета,цялата ви малоумна партийка се е включила да плюе под статите за Станишев и пак не можете да съберете 20 зелени палчета хахахахаххахахахахахахахахаххахахахахахахах скоро ще се издават заповеди за издирване на вас и аверчетата ви герберастчета вмирисани.И съм седесар-а са пукнете до един.Вие сте нищо друго освен крадци,които викат "дръжте крадеца"
Чук

2012.07.18 | 21:45

61
Никой от писачите на каруцарските коментари по-долу - може въобще след 100 години да достигне нивото особено на Сергей Станишев. Дори и да му завиждате и да го плюете както прави и Бойко Борисов - нищо няма да постигнете неговият рейтинг никога не е бил изкуствен. Тройната коалиция остави 8 милиарда лева на ГЕРБ - които потънаха някъде във вселената на АСФАЛТ-ПАША..
хихо

2012.07.18 | 21:45

60
Я кажи кажи Серго ти: по тези стари комунистически практики Колко плати за този скандал? Че те югрб каквито и а са не са толкова тъпи да се насерат точно в този момент и точно по този начин. А и поведението им по новините личи си не са те. Я кажи кажи Серго кого прати преди седмици на Витоша да зашпалиш пожара? И защо точно сега, защо точно по този начин се случват такива неща? И такива си бяхте и си останахтею; жалки комунисти. Вие винаги сте правили и дирижирали такива постановки, за да изглеждате най-правените. Ама сте най-долните на света. Дано децата ми не знаят кои сте.

2012.07.18 | 12:52

30
И с кое не сте съгласни? Че Боцко 3 години само ряза лентички на обекти, които дори реално не функционират? Имам познат в Сименс, който ми е разправял, как са сложили един бутон, който не прави нищо, в АЕС Гълъбово, че да може Бойко да отреже лентичката и да го натисне. Или наскоро четох за една пречиствателна станция, на която също е била отрязана лентичката преди време, но също не работи. Затова ли го избрахме тоя тупан от Банкя? Това ли ни беше алтернативата? Станишев може да не е цвете, но остави на герб 8 милиарда лева, които те изхарчиха, но не за пенсии и заплати, че да подобрят живота на хората. Държим 3 % дефицит за пред европейците, а те ни се смеят, щото въпреки огромните си дългове, взимат 10 пъти повече от нас. А тъпата мутра само повтаря от ТВ-то, че всички трябвало да се учат от нас.. На какво? На кражби, контрабанда, дрога и убийства ли да се научат? Или как се перат парите на цветелинка през фотоволтаици? Или как цецко консултанта си купува 6 апартамента, понеже е консултирал някого... Той, физкултурника! Или да се учат как се купуват медиите така, че само да ближат задника на властта, без дори опит за съпротива. Хората навън ни се смеят, защото сме безхарактерни роби, които умеят единствено да се кланят. Вдигат ни тока, кланяме се. Вдигат ни бензина, кланяме се. Не ни плащат с месеци, кланяме се. Това вече не е България, а е една клоака, която се пълни с лайна, които скоро ще прелеят, и тя ще се срине. Дано обаче, по това време да са останали само депутатите и техните основни поддръжници, циганите, та да си понесат последствията!

2012.07.18 | 21:45

59
А ти знаеш ли кога се режат лентички? Аз се раздвам когато се режат лентички. Колко лентички сряза Сергей? Какво построи? А да плати за себеси , за министрите си за обръчите си и т.н. Там верно е рязал лентички.

2012.07.18 | 21:44

58
ГОЧЕВ травеститино грозен какво ми хвалиш Жоро ТАРАБАТА и това недоебано гейче ще ти намачкам простата през ануса с рашпила та да мирясаш

2012.07.18 | 21:43

57
Не мога да повярвам къде живея просто - всичко да ми налагат отвън ,не че милея за ББ , но ако някой ще му раздава картони това трябва да е българския народ, а не да се влияем от мнението на някаква си ЕК - кво ме интересува техния доклад - да си го наврат в европейските Г!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини