"Възраждане" с подробности за промените, свързани с винетките

  • 31 януари 2023 12:45

  • 2123
  • 5
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Вчера на заседание на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, с единодушие са приети изменения в Закона за пътищата. От „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ имахме имахме три предложения, които бяха приети с пълно мнозинство. Това заяви депутатът Коста Стоянов от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ на брифинг пред медиите.

„Две от тях бяха за уведомителен режим за изтичане на винетките. Ако някой притежава винетка едногодишна, която тепърва ще изтече, той получава уведомление в 14-дневен срок преди изтичането ѝ, какво и второ уведомление в двудневен срок. Въвежда се и уведомление за тримесечните винетки – то ще бъде веднъж два дни преди изтичането ѝ“, информира той.

„Считаме, че с оглед интензивното ежедневие на всеки гражданин е нормално да се забрави изтичането на винетките. Проведохме разговори с Министерството на електронното управление и Агенция за пътна инфраструктура“, каза още той.

По думите му тези промени ще влязат през юни месец тази година.

Друго предложение е таван на нарушението при използване на републиканската мрежа без винетка. „В момента в Закона за движение по пътищата е 300 лв. Ние налагаме това да бъде трикратно в рамките на една календарна година – максимум три наказания за максимум 900 лв. По този начин, за в бъдеще, ще ограничим казуса Пролеша, където има информация ,че има нарушения на определени МПС за десетки хиляди левове, а дори в последите дни се оказа, че има нарушения за стотици хиляди левове“, коментира Стоянов.

Ще върнат ли платените хиляди левове за винетки на жителите на Пролеша?

От партията обявиха, че с така предложените текстове облекчават водачите на МПС, особено притежателите на годишни винетки.

„Беше прието да се правят корекции и до три знака при грешно въведен номер при купуването на винетка. От момента на установяване на нарушението до момента на корекцията няма да се налагат глоби. Бяха въведени облекчения и за водачите на къмпинг автомобилите, които ще се приравнят към леките автомобили и така ще плащат винетки като за лек автомобил“, допълни още народният представител.

Предложенията ще бъдат на дневен ред утре.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2123 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.02.01 | 17:47

5
Възраждане ха ха ха

2023.01.31 | 15:52

4
Руски подлоги

2023.01.31 | 15:33

3
тези цървули от Израждане пак си приписват нещо, което въобще не тръгва от тях...селяндури прости
ИДИ ОТИ!

2023.01.31 | 13:10

1
В КАНАДА, КАТО МИНЕШ ПО ПЛАТЕНАТА МАГИСТРАЛА ПРОСТО ТИ ДОБАВЯТ СУМАТА КЪМ ПЪТНИЯ ДАНЪК. КОЛКО ВИНЕТКИ СЕ ДАВАТ ЗА ИНВАЛИДИ БЕ, ГО ВЕ ДА С ГО ВЕДА!
Вашето име

2023.01.31 | 14:22

2
стой си там бе ов.чо , не плескай неща дето не те касаят....

Добави коментар

Водещи новини