Чолаков (ГЕРБ): Опит за изнасилване на НС е бързането с механизма за разследване на главния прокурор

  • 31 януари 2023 10:25

  • 1003
  • 14
Чолаков (ГЕРБ): Опит за изнасилване на НС е бързането с механизма за разследване на главния прокурор
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Опит за изнасилване на Народното събрание. Така шефът на правната комисия Радомир Чолаков определи призивите на правосъдния министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо парламентът да направи невъзможното, за да приеме механизма за разследване на главния прокурор. 

"Това са манипулативни твърдения. Чувал съм хиляди пъти да казва как Народното събрание не може да бъде гумен печат на правителството. Не разбирам защо той очаква това Народно събрание да бъде негов гумен печат в служебното правителство", посочи Чолаков. 

Механизмът за разследване на главния прокурор влиза в Правната комисия

После той разясни процедурата, според която по всеки законопроект след приемането на първо четене има 14 дни за предложения, след това обсъждане във водещата комисия и след това в пленарната зала, пише "24 часа".

„Това са процедурите и Зарков ги знае много добре. Всякакви други ажиотажи представляват груб натиск и опит за изнасилване на Народното събрание, на правилника и на конституцията“, каза още Чолаков.

Правната комисия в парламента е обединила предложенията за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), които са внесени от различни политически партии, бяха гласувани на първо четене в пленарна зала и най-общо предвиждат създаване на механизъм за разследване на главния прокурор и неговите заместници.

Преди да бъдат окончателно приети поправките, те трябва да минат на второ четене в комисията по правните въпроси в парламента, а след това и в пленарната зала. До края на това Народно събрание обаче едва ли ще има време за окончателното им гласуване, тъй като му остават още три дни.

Двете точки - обсъждане на промените в ЗСВ и НПК, бяха в дневния ред на днешното заседание на комисията, а председателят на комисията Радомир Чолаков (ГЕРБ) обясни, че по тях има общ доклад, който ще бъде представен на депутатите в пленарна зала на днешното извънредно заседание.

След като мине срокът между първо и второ четене и изтече срокът, ще бъде изготвен нов доклад за второ четене в комисия, евентуално тогава ще бъде насрочено ново заседание на комисията, а след това и на парламента. Чолаков изрази увереност, че в следващото Народно събрание, тези законопроекти ще бъдат приети в много по-добър вид, съобразен с Конституцията, допълва "Дневник".

Петър Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" посочи, че всички останали три законопроекта за промени в НПК са изчаквали и не са били разгледани по-рано, тъй като се е чакало Министерството на правосъдието да внесе предлаганите поправки в НПК, което стана на 30 декември.

Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" посочи, че в това Народно събрание е имало двоен стандарт. "Някои закони минаваха много бързо, други с удобна скорост и бяха бавени. Нека не си припомняме как гледахме и с какви срокове промените в Избирателния кодекс", коментира Йорданова.

Милен Матеев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" посочи, че ако бяха направени докладите на експертите, е имало възможност днес да има гласуване на второ четене. "Това Народно събрание показа, че за законопроектите, за които има политическа воля, могат да бъдат прегазени всякакви срокове, дори да бъдат приети на 3 гласувания - имам предвид Изборния кодекс, където бе преодоляно и президентското вето."

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1003 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Емѝ...

2023.01.31 | 10:47

1
Голем страх сред гербавите, че ще има орган, който да потвърди пълната абдикация на каскета от задълженията му...

2023.01.31 | 12:57

14
Ако му влезе на гешев тоя орган, добре, ама я му влезе, я не.
Красавец

2023.01.31 | 10:48

2
Два косъма и очила , вярата в бог не е помогнала
Тоя е наглец!

2023.01.31 | 10:56

3
Не само наглец, а отвратителен наглец! Герберастките престъпници, корумпирани и неграмотни простаци бранят със зъби и нокти Каскета, защото бъде ли изметен той, няма да има КОЙ да прикрива чудовищните им грабежи и престъпления, веднага ще се намери преводач, който да преведе документите от Испания, доказващи далаверата с къщата в Барселона на любовницата на СИКаджийската мутра и незаконното му дете, ще се разбере откъде са златните юлчета и пачките милиони евро в чекмеджето, ще се разбере къде потънаха милиардите, откраднати от "правилните" герберастки фирми за "магистрали"! Аче, много неща ще се разберат и затова олигофрена Чолака е бесен! Нищо, герберастките престъпници съвсем ще побеснеят, още малко им остава!
Йорданка

2023.01.31 | 11:00

4
Таки ли ви каза през Росица Кирова да не бързате? Защо Таки, Ами и Радо слънцето не ги пипате?
СССР

2023.01.31 | 11:02

5
Тиквата трепери и се отбранява със пълно сили
СССР

2023.01.31 | 11:04

6
Герберски боклуккк защитаващ КАСКЕТ,Мършааааа

2023.01.31 | 11:06

7
Ега ти герберастката карикатура! Нищожество, та дрънка!

2023.01.31 | 11:09

8
Да го изнасилят манафите тоя боклук
Българин

2023.01.31 | 11:21

9
Сега им лъснаха задниците на герберасите. Не искат да приемат закона. Не им дреме нито за народа, нито за Шенген. Долни утайки

2023.01.31 | 11:29

10
На кой. На олигарсите ви дето гешев натисна . Платени драсками
Българи!

2023.01.31 | 12:33

11
Добре погледнете мазната физиономия на този отявлен лакей на мутрата от СИК и пазител на Милиционерина с Каскета! Че как няма да пази Каскета, нали Каскета пази герберастите и прикрива чудовищните им престъпления и грабежи! Добре погледнете мазната, нагла и противна мутра на гербераста Чолаков, българи!КОЙ нормален българин ще гласува за мазната Чолакова мутра, КОЙ?! КОЙ нормален българин ще си плюе на сурата? И разбрахте ли, българи, защо все още сме най-бедната и най-корумпирана страна в Европа? Ами, благодарение на мазни мутри като Чолаковата!
Гнусен педераст!

2023.01.31 | 12:37

12
Жалък лизач на лайняни Банкянски задници!

Добави коментар

Водещи новини