БСП и "Възраждане" в спор за армията

  • 25 януари 2023 16:08

  • 525
  • 0
БСП и "Възраждане" в спор за армията
© Булфото (архив)

Депутатите от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се скараха за Българската армия. Това стана по време на дебатите за изменения на Закона за отбраната.

Скандалът се завъртя около втората ескадрила Ф-16, макар че предложените законопроекти бяха за създаване на фонд за средствата на армията и командироването на военните.

"Трябва да има отделени средства за българската армия безспорно, трябва да се вдигне процентът от БВП за българската армия, но първо трябва да си отговорим на тези въпроси, за които говорих преди малко. Самолетите не случайно не идват, не че не ни трябваха, но можеше по друг начин да бъде подписан този договор, а ние подписахме и втора ескадрила", Борислав Гуцанов.

Няколко пъти тук се повтори една лъжа през времето по отношение на начина, по който партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" в предишното 47-о Народно събрание е гласувало за покупка на самолети Ф-16. това е една измишльотина, която пиарите на бившата социалистическа партия измислиха", отговори му Дренчев.

Председателстващият заседанието и депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е го апострофира заради името на партията си, а Дренчев му отговори "да, извинете, абревиатурата". Той обясни, че гласуването е било в 48-ото НС и призова БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е най-накрая да разберат какво се случва в парламента.

Депутатите удължиха заседанието си до 15:30 часа

Гуцанов пък на свой ред му отговори: "Г-н Дренчев, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е винаги е гласувала против самолетите Ф-16, когато "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" дори ги нямаше на политическата сцена, така че много ви моля да сте много внимателни, когато правите подобни изказвания от трибуната. В това Народно събрание също гласувахме "против", за разлика от това, което вие направихте в предходното, когато вие подкрепихте една част от доставките на Ф-16.

И на следващо място, моля ви, недейте да коментирате БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Тази партия е на 130 години и ще има много дълго време на политическата сцена. недейте да правите изказвания за Българската социалистическа партия, въздържайте си".

Това пък от Ангел Георгиев обясни, че думите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са лъжи, предложението било тяхно, а Атанас Зафиров защитавал американските бази в България. Това предизвика Зафиров да излезе на трибуната заедно с Георгиев и да му обясни, че такива бази нямало.

"Ще ви помоля да спрете да лъжете от тази трибуна, защото от нея се говори само истина. Лъжите ще си ги говорите във вашата парламентарна група. Няма как да съм гласувал за американски бази в България, по простата причина, че в България няма американски бази, а съоръжения за съвместно ползване. И членовете на вашата парламентарна група и на комисията по отбрана с огромно удоволствие в една т.нар американска база се снимаха пред самолетите Ф-35. Тук стоят на първия ред", отговори му Зафиров.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини