Първан Симеонов: Големият залог ще са местните избори

  • 23 януари 2023 17:47

  • 913
  • 8
Първан Симеонов: Големият залог ще са местните избори
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" май вървят към общо явяване, с което се надяват да спечелят психологическо предимство. Това сподели в ефира на Nova News социологът от "Галъп" Първан Симеонов.

Допълни, че събирането на подписите за референдум ще е другата линия на радикализация. Симеонов смята, че войната в Украйна също ще окаже влияние на избора на българите на следващите избори, коментирайки, че ако конфликтът ескалира, тогава "българите ще гласуват благоразумно".

Смятам, че на по-бодър вот може да разчитат "Български възход", БСП, ГЕРБ и ДПС. При всички случаи обаче се очертава ожесточен сблъсък между прогресисти и консерватори, обясни социологът.

По думите му вече е късно за появата на нови играчи на политическата сцена и добави, че депутатите превърнаха сегашния парламент в предизборна кампания и само са имитирали, че работят за съставянето на редовно правителство.

Политолог: ГЕРБ не успя да разцепи ПП и ДБ, но лиши БСП от ореола

Относно скандалът с Nexo Първан Симеонов е на мнението, че той няма да се отрази значително на предизборната кампания, и подчерта, че големият залог за тази година ще бъдат местните избори.

ПП и ДБ разчитат на сражението с ГЕРБ, за да се мобилизират и да вземат София. Ако прогресистите вземат София, това ще бъде огромен етап, смята Симеонов.

Според него референдума на ИТН за президентска република няма да привлече толкова гласоподаватели, тъй като "хората не са на тази вълна".

Балабанов от ИТН за референдума: Парламентарната република е изчерпана

По темата със Северна Македония социологът обясни, че липсата на политика от страна на България по отношение на Скопие е довело до проблемите, които сега има между двете страни.

България сбърка генерално, че в първите години от създаването на Македония нямаше политика на икономически връзки. Вместо това минаваме една крайност в друга – от незаинтересованост до натискането на "ядреното копче", т.е. налагането на вето. България е много слаба откъм национални политики, откъм национален интерес. Трябва да си готов да отстояваш своите свобода и независимост, както прави Украйна в момента, завърши Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
913 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 22:39

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Пръвчо пак се осра!

2023.01.23 | 20:20

7
Платено мекере! За жълти стотинки!

2023.01.23 | 18:16

3
Не си мислете, че някой ще иде да ви гласува вече.

2023.01.23 | 18:57

6
И ти не живей с илюзията,че си цял народ,пиши си от твое име.
Страхотен

2023.01.23 | 17:59

1
Този колко трябва да е отчаян с това уродливо лице да се показва пред камера ,плешив и кривоглед

2023.01.23 | 18:20

5
Hahaha
!!?

2023.01.23 | 18:17

4
ТАЯ ПАЧАВРА ПЪРВАН СИМЕОНОВ,ЛИЗАЧ НА РАДЕВ,САМО МАНИПОЛИРА. НАРОДА И ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ ??РАДВА СЕ НА ИЗБОРИ ДА ЛЪЖЕ-КОЗЕЛ ДОЛЕН!
!!?

2023.01.23 | 18:15

2
ТАЯ ПАЧАВРА ПЪРВАН СИМЕОНОВ,ЛИЗАЧ НА РАДЕВ,САМО МАНИПОЛИРА. НАРОДА И ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ ??

Добави коментар

Водещи новини