Министрите на вътрешните работи на България и на РСМ са се договорили за двустранна среща в най-кратък срок

  • 20 януари 2023 19:24

  • 397
  • 2
Министрите на вътрешните работи на България и на РСМ са се договорили за двустранна среща в най-кратък срок
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. проведе спешен телефонен разговор с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски във връзка с нападението срещу Християн Пендиков в Охрид, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Демерджиев поиска да бъде информиран своевременно за хода на разследването на тежкия криминален инцидент. От своя страна колегата му пое ангажимент случаят да бъде разрешен.

„Такава омраза не трябва да има“, заяви българският вътрешен министър. Демерджиев призова силите на реда в съседната ни държава да вземат превантивни мерки, за да няма подобни случаи в бъдеще. Той даде като пример усилията на българската полиция за запазване а обществения ред при откриването на Македонски културен клуб в Благоевград.

Двамата министри се договориха за реализирането на двустранна среща в най-кратък срок.

Външно привика македонския посланик заради побоя на българин в Охрид

Припомняме, че късно снощи бе нападнат секретарят на на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков. Състоянието му е тежко. Той бе транспортиран до България с правителствения самолет "Фалкон".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
397 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Krasimir

2023.01.20 | 19:49

1
Vie ste ludi shte se dogovariame s tia carvuli ne sme darjava
PaulaFox

2023.01.20 | 20:49

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини