Депутатите изслушват здравния министър

  • 18 януари 2023 06:12

  • 278
  • 1
Депутатите изслушват здравния министър
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатите изслушват здравния министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в. Той е поканен в Народното събрание от депутати от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във връзка с кризата с лекарствата у нас.

Миналата седмица министърът анонсира, че ще предложи законодателни промени, за да се справи с недостига в аптеките и складовете. В момента държавата следи наличностите на 63 лекарства и когато количествата от тях паднат под 65% от средномесечните нужди на българите износът им се спира.

Здравният министър посочи кога най-накрая може да почне строежът на детската болница

В момента у нас липсват над 300 медикамента. Идеята на здравните власти е прагът от 65 да скочи на 90%, а така да се следят и наличностите от повече на брой лекарства.

Очаква се Меджидиев да даде информация и за резултатите от проверките в складове и аптеки – отново заради кризата с лекарствата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:45

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини