Илин Димитров: Нямам представа дали Мъск ще дойде- поканили сме го

  • 16 януари 2023 08:39

  • 325
  • 1
Илин Димитров: Нямам представа дали Мъск ще дойде- поканили сме го
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Въпреки топлото време зимните ни курорти са пълни, а анулираните резервации са много малък процент. Това каза в ефира на БТВ служебният министър на туризма Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на.

„Това затопляне не е само в България, то е в цяла Европа. Много от зимните курорти в Европа не отвориха или го направиха с ограничен капацитет. Мога да похваля нашите зимни курорти Пампорово и Банско. В Пампорово бяха направили малко чудо – в преки топлото време имаше 7 оборудвани писти. Също е ситуацията в момента и в Банско, те се подготвят за старта на Световната купа по сноуборд“, подчерта министърът.

Той отчете, че през януари тази година има около 537 000 регистрации на туристи, което с около 100 000 повече от тези за януари 2022 г.

На въпроса дали не трябва да се отложи откриването на сезона в зимните курорти заради изместването на зимата той отговори: „Министерството на туризма не определя кога започва сезона. Това е символично откриване и си е традиция. Зимните курорти не са само ски. Оказа се, че където е добре развит спа туризма, има ръст на посещенията“.

Димитров напомни, че има уеб камери, на които всеки може да провери в кой курорт колко сняг има в момента.

Имаме сериозни амбиции няколко ресторанта да успеят да спечелят звезда „Мишлен“

"Нямам представа дали Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, ще дойде. Каквото трябваше, сме направили - поканили сме го, засега нямаме отговор". 

По думите на Димитров, Мъск бил поканен да посети и Египет, отново по схемата, позната от България - след като публикувал в Туитър информация, свързана с Египет.

Димитров увери, че държавата е купила снимката, която привлече вниманието на Мъск към България и че фотографът е награден за сполучливия кадър.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хаха

2023.01.16 | 09:26

1
Няма у да този идиот да идва в България да е е обидно ние учим географията на други държави а този помияр не знае какво са белоградчишките скали

Добави коментар

Водещи новини