На кого Радев ще връчи третия мандат?

  • 09 януари 2023 12:14

  • 675
  • 1
На кого Радев ще връчи третия мандат?
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Политическата ситуация коментираха Юлияна Дончева, бивш депутат от НДСВ и доц. Иво Инджов, политолог и преподавател по политически науки, в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Дончева каза, че всяка партия се опитва да прехвъля отговорността вината на опонента си, за да не поема отговорност. Тя е на мнение, че вървим към избори. 

Доц. Иво Инджов сподели, че намира предложението на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския за искрено, но абсурдно. Всяка политическа сила се опитва да се представи като национално отговорна, но се готвят за избори, заяви той.

ПП върна неизпълнен мандата на Радев, президентът с изненадваща молба към тях

Дончева смята, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще връчи третия мандат на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. Тя е на мнение, че обединенията между партиите трябва да се случват преди изборите, защото следизборните коалиции объркват избирателите.

Доц. Инджов смята, че не е предопределено, че Радев ще връчи мандата на ДБ. Ако бъде връчен на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е шансовете за съставяне на правителство са още по-малки, смята той.

Друг вариант е мандадът да бъде връчен на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но". 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.09 | 12:44

1
Как на кого? На когото са му наредили от Кремъл!

Добави коментар

Водещи новини