Сидеров: Правителството води протурска политика

  • 13 юли 2012 14:40

  • 1275
  • 5
Сидеров: Правителството води протурска политика
©

Каква информация има МВР за посещението на Девлет Бахчели в България и какви мерки са предприети, за да се проследи и предотврати антибългарската дейност на този турски екстремист и терорист. Това попита от парламентарната трибуна лидерът на партия „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа във въпрос към министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„На 1 юли 2012 г. в България направи посещение лидерът на турската Партия за националното действие Девлет Бахчели. Тази партия е известна с това, че тя е всъщност рожба на организацията „Сивите вълци”. „Сивите вълци” е една терористична организация, която фигурира в справочниците на международните служби, на службите за сигурност в света като терористична организация. Основателят на „Сивите вълци” се казва Алпаслан Тюркеш. През 1961 г. той основава терористичната организация „Сивите вълци”, чиято цел е образуване на единна нация от Балканите до Китай и заличаване на всички народности в този периметър. Същият този Алпаслан Тюркеш е основател и на Партията за национално действие, чийто лидер е въпросният Девлет Бахчели. Това лице Девлет Бахчели направи визита в България, направи срещи тук с мюфтията и други лица”, каза Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отговори: „На така поставения от вас въпрос – Девлет Бахчели е председател на парламентарно представена в Република Турция партия. Водена от него делегация посещава страната ни в рамките на обиколките на държави от Балканския полуостров по повод стогодишнината от Балканските войни. На 30. 06. 2012 г. Бахчели влиза в България като транзитно преминаващ през ГКПП „Гюешево”. Напуснал е територията на страната на 01. 07. 2012 г. през ГКПП „Капитан Андреево”. При наличие на данни за дейност, свързана с ектремизъм или други посегателства срещу националната сигурност, представляващи опасност за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на България, компетентната институция е Държавната агенция за национална сигурност, така че в тази посока смятам, че с този си престой и с това пребиваване сме предприели необходимите действия и ви уверявам, че няма абсолютно никаква опасност за България с това транзитно преминаване на този човек с парламентарната си група”.
Лидерът на „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа обаче заяви, че не е доволен от отговора на вътрешния министър: „Вие давате статистиката влязъл-излязъл. През времето на своя престой - това транзитно преминаване, с възможност да се срещне с хора, това вече не е транзитно. Той е имал срещи с редица духовници (и мюсюлмански) и с други лица, вероятно. Затова моят въпрос беше - каква информация имате от ДАНС, която е длъжна да разследва? Там е контраразузнаването, там такъв човек като въпросния Бахчели, би трябвало да бъде под фокуса на агенцията”, каза Сидеров. Той ще постави питане и към ръководството на ДАНС.

„За мен е важно - какви данни има МВР и по какъв начин се предотвратява антибългарската дейност на този човек? Това, че е парламентарно представен, няма никакво значение. В Египет също „Мюсюлмански братя” - една терористична организация - вече е в парламента там, благодарение на т.нар. мюсюлманска или арабска пролет. Това, че „Сивите вълци” имат представители в турския парламент, не ги прави по-малко терористи”, каза Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Той изброи няколко случая от тяхната дейност: „На 10 март 1978 г. „Сивите вълци” хвърлят бомба срещу входа на истанбулския университет. Убити са 6 души, а ранени – 50. 1979 г. - „Сивите вълци” избиват 500 алевити в Мараш. 2 юли, 1993 г. - „Сивите вълци” запалват хотел, загиват 37 души... Този човек е представител на терористична организация и би трябвало въобще да не бъде допуснат в България. Това е национална държавна политика. Но тъй като вие и вашето правителство сте заели една протурска позиция, в момента вие водите една васална политика спрямо Анкара. Точно това са моите опасения – че и службите, които са на ваше подчинение в МВР, и Агенцията за национална сигурност, чийто председател се назначава от премиера, не правят нищо, за да парират дейността на турски екстремисти у нас, а те безспорно вършат тук антибългарска дейност”, каза Сидеров.

„Аз ви казах каква е идеологията на тази партия – създаване на единна държава от Балканите до Китай. Ако вие сте съгласни със създаване на такава ислямска дъга, то трябва да кажете като правителство, че работите за това. Но - да не вършите нищо срещу турски терористи и антибългарски проявили се – такива като въпросния Бахчели, представител на „Сивите вълци” – това е престъпно бездействие и голяма опасност за националната сигурност”, каза Сидеров.

Днешното правителство води протурска политика, в угода на ДПС, в угода на Анкара, и по този начин накърнява националните интереси на България. Задължително е да коригирате това ваше поведение. Ако не го направите, просто ще бъдете политическа пара и ще останете с една много сериозна историческа негативна памет в историята на България – каза Сидеров.

Последвайте канала на

1275 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.07.16 | 10:43

5
браво господин сидеров.един истински политик който, защитава българските интереси.
Мен

2012.07.16 | 10:43

4
Цветанов, много детински оправдания бе, Цветанов...
Bozkurt MHP

2012.07.16 | 10:43

3
Сидеров , педал мръсен 1000 сиви вълка да те яибат в миризливата уста. Царвул
Коментатора

2012.07.16 | 10:43

2
Сидеров е единственият човек който говори за ислямската опасност. Браво на него!
Симеон

2012.07.16 | 10:43

1
Браво на г-н Сидеров !! С всичко можем да се преборим и да си извоюваме някои права и съответно да поставим някои политици извън сцената. Поздравления и към АТАКА че участвува в подписката за Референдум.И накрая г-н Сидеров-мисля Ви е ясно,че само с Референдум можем да постигнем всичко и народа е с Вас !!!

Добави коментар

Водещи новини