Диана Ковачева: ВСС да преразгледа решението си за Мирослава Тодорова

  • 13 юли 2012 14:03

  • 1598
  • 2
Диана Ковачева: ВСС да преразгледа решението си за Мирослава Тодорова
©

Има твърде малко случаи на уволнени съдии по повод на забавени дела. Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да намери начин да преразгледа решението си за съдия Мирослава Тодорова от гледна точка на обективност. Това заяви на брифинг в парламента министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

„Няма спор, че има извършени нарушения, свързани със забавено правосъдие. За миналата година има един такъв случай. Била е уволнена съдийка за 20 забавени дела, но нарушенията не са били толкова сериозни. Аршинът, с който се мери, не е еднакъв”, категорична е Ковачева.

Няма спор за това, че са извършени тежки нарушения, свързани със забавени правосъдия, забавяне на дела. Има спор за това дали е обективно, съответно и съразмерно на извършените нарушения наложеното наказание на съдия Мирослава Тодорова и дали има последователна дисциплинарна практика от ВСС за наказанието”, каза Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Ковачева е направила справка, според която министърът заяви следното: „Може да се каже, че не се мери с еднакъв аршин и може би е добре ВСС да преосмисли решението си и да намери начин да го преразгледа”.

Решението беше взето без дебат, дебатът във ВСС не се състоя, каза Ковачева и поздрави съдиите за активната им позиция в случая и ги призова да използват повода, за да поставят проблема с прекомерната си натовареност, защото това е отговорност на ВСС. Разработва се методика за оценка на натовареността на съдиите, допълни още министър Ковачева.

Последвайте канала на

1598 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.07.15 | 15:31

2
Ето това е вече позорно. Значи от хората от които зависят нашите съдби, имат право на няколко грешки.

2012.07.15 | 15:30

1
Нещо се размирисааааа?! Дали не е от Цвъцето?!

Добави коментар

Водещи новини