Атанас Зафиров (БСП): Шансовете на ПП за успешен мандат са изчерпани

  • 04 януари 2023 21:24

  • 803
  • 7
Атанас Зафиров (БСП): Шансовете на ПП за успешен мандат са изчерпани
©
Слушай новината Слушай новината

Все по-голяма е вероятността да бъдат сформирани редовен кабинет, устойчиво мнозинство и работещо Народно събрание с третия мандат. В предложената от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" декларация има неща, които са неприемливи за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ако не ги променят, няма да получат нашата подкрепа. Подходът им беше грешен - когато търсиш подкрепа, е абсурдно да залагаш априори тези, които няма да бъдат подкрепени. Това заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите му "шансовете "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" да реализира успешен мандат са изчерпани". Той не пропусна да отхвърли и твърденията, че позицията им относно  декларацията се дължат на политическата криза в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Зафиров бе категоричен, че левицата не планира да сменя своя председател. 

"Очакваме от президента да не губи време за третия мандат - няма какво повече да чакаме, загубихме достатъчно време", отбеляза той във връзка с възможността БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да получи третия проучвателен мандат от Румен Радев.

Андрей Гюров, ПП: Обсъждаме варианти за проектокабинет

Пред Bulgaria ON AIR гостът подчерта, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е наясно какво следва да бъде поведението на мандатоносител в ситуация, в която "нито една партия не разполага с капацитет да сформира трайно мнозинство, ако отрицанието продължи".

"През третия мандат трябва да се тръгне първо от нещата, които обединяват, а не от тези, които разединяват", категоричен бе депутатът. 

Зафиров не пожела да конкретизира плановете на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за евентуален трети мандат. 

"На този етап не подкрепяме мандат на ГЕРБ, не бихме подкрепили мандат на ДПС и "Възраждане". Нека да видим коя ще е третата политическа сила и тогава ще формираме своята позиция", констатира той. 

Гостът не изключи възможността БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да подкрепи мандат на "Демократична България" и "Български възход", тъй като са "политически формации", с които могат да водят диалог. 

Той отново припомни, че приетите промени в Изборния кодекс не изключват напълно гласуването с машини, а дават възможност на избирателите да изберат как да упражнят своя вот. 

"Очакванията на българското общество, задълбочаващата се криза и липсата на бюджет мога да обединят депутатите", обобщи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
803 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
бай Ставри

2023.01.05 | 07:10

7
Ама разбира се,та това е КОАЛИЦИЯТА "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ",действаща в България вече ГОДИНИ НАРЕД!!!
ИСИНАТА

2023.01.05 | 07:07

6
"Другарю",а ЗАЩО да не ЗАПОЧНЕМ с ВЪПРОСА:ВЯРНО ли е ТВЪРДЕНИЕТО,че "БСП"="бсп"+"дпс"+ОПГ"герб"????
Бе,

2023.01.05 | 06:35

5
Този шопар кога го извадиха от кочината та му завряха микрофона в гъза?
Рибар

2023.01.05 | 00:05

4
Не помияр,а мръсна Сарафовска свиня.Изтърва тази Коледа.

2023.01.04 | 23:55

3
МНОГО ДРЪНКАЛА ЗАТОВА И НАМАЛЯВАТЕ

2023.01.04 | 23:13

2
А вие накъде завърнахте дупетата

2023.01.04 | 22:40

1
Още един помияр

Добави коментар

Водещи новини