Делян Добрев ще проверява договорите сключени от Иван Костов

  • 13 юли 2012 11:20

  • 852
  • 0
Делян Добрев ще проверява договорите сключени от Иван Костов
©

Премиерът Бойко Борисов е поръчал на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да провери договора с офшорната компания, сключен по времето на Иван Костов за ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3. Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет в сряда.

„Истината ни прави свободни. Всеки ден даваш това, което се прави. Всеки ден. Лъжат, ходят, след това измислят си. Нали Станишев хванал тен от събиране на подписи за Белене. Един подпис да си сложил, само едно подписче, и нямаше да те пече слънцето. Нямаше изобщо да го огрее. Да си е подписал само договора. Обаче, виждате, просто една лъжа я повтарят, повтарят по сто пъти и затова ние пък всеки път ще отговаряте”, казва Борисов.

„Вчера го слушах, и онзи ден, Костов за Мариците, много било важно, че това бил стратегически инвеститор, а то – офшорна компания. И там трябва да видите този договор за офшорната компания. Добрев, вижте го, дали са продали офшорната компания след това на американската компания за всичките сто процента, дали няма в договора някакви заделени проценти, не ги знам 12 ли са, колко са, аз съм мнителен човек и ми се иска да ги проверим тези неща. Защото всичко това излиза след това и казват, че заради нас се е вдигнала цената на тока. Това е хубаво да го има”, казва премиерът Бойко Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини