Вежди Рашидов разговаря с турския енергиен министър

  • 03 януари 2023 16:55

  • 946
  • 2
Вежди Рашидов разговаря с турския енергиен министър
© НС
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Фатих Дьонмез. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко изрази удовлетворението си от подписването в София на споразумение между двете страни, което е от особена важност за енергетиката на България. На срещата присъстваха министърът на енергетиката Росен Христов и генералният директор на „Боташ“ Бурхан Йозджан, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Тази спогодба е жизненоважна за нашата страна и се надявам да продължим да работим като два народа с много добри отношения, заяви Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Той припомни за скорошната си визита в Турция и задоволството си, че неговото лично предложение България да бъде посредник  в решаването на миграционните проблеми е посрещнато с одобрение. Очаква се тези въпроси да бъдат обсъдени на срещата на върха в Брюксел, която ще се проведе в периода 8-10 февруари тази година. В този контекст е важно да бъде организирана кръгла маса по темата с присъствието на Турция, без която тези проблеми няма как да се решат, подчерта Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и припомни, че е получил подкрепата както на турския, така и на българския президент. 

Подписахме споразумение с Турция за доставка на природен газ

Турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез благодари за посрещането и предаде специалните поздрави от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган лично към Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и към целия българския народ. На проведената в края на миналата година среща на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко с Реджеп Тайип Ердоган бяха обсъдени редица въпроси, между които и сътрудничеството в енергетиката и възможността за подписване на бъдещи споразумения между двете страни. Днес едно от тези споразумения вече е факт чрез подписването на договор между „Булгаргаз“ и „Боташ“. 

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко припомни за свои стари познанства в ръководството на „Боташ“ и изказа своето задоволство от перспективата за бъдещата съвместна работа между двете компании. Чрез това споразумение двете страни взаимно и реципрочно отварят своята инфраструктура за газ и се надявам да вървим към бъдещето със сигурни крачки, подчерта турския министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.03 | 17:21

1
от земята сме зависими от енергетиката сме зависими от турция и кво става?
Емѝ...

2023.01.03 | 17:52

2
когато управляват необразовани олигофрени, ашладисани за "първи мултаци на републиката" така става.

Добави коментар

Водещи новини