Недялко Славов: Вежди Рашидов абсолютно сам, следвайки таланта си, направи пробива си в родното и световно изкуство на скулптурата

  • 14 декември 2022 12:59

  • 1508
  • 0
Недялко Славов: Вежди Рашидов абсолютно сам, следвайки таланта си, направи пробива си в родното и световно изкуство на скулптурата
© личен архив, булфото

Коментар на писателя Недялко Славов по повод на рождения ден днес на председателя на Народното събрание, големият скулптур и художник Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Недялко Славов е носител на много национални награди за поезия и проза, сред които Национална награда за поезия „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“, Национална награда за литература „Христо Г. Данов“ за романите „Фаустино“ и „Камбаната“, Награда „Хеликон“ за нова българска художествена проза за романите „432 херца“ и „Камбаната“, както и множество литературни номинации.

В озлобеното и разделено от хитреците наше малко българско общество, е все по трудно да срещнеш някой да каже добра дума за ближния.

Ето, днес искам да кажа - прочетох едно интервю с Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Честно, мъжко интервю. Имам един два бохемски сезона с Вежди и компанията из кафенетата и клубовете на София. Зная и как стъпка по стъпка сам, подчертавам , абсолютно сам, следвайки таланта си, той направи пробива си в родното и световно изкуство на скулптурата и приживе достигна заслуженото признание и слава. Така че не завиждайте и не гризете ноктите си, а радуете се, чада, на успехите Человечески. От труд и талант идат те, и от Любов.

Заглавието е на редактора

Аделина Делийска
1508 0

Свързани новини

Водещи новини