Илхан Кючюк започва междупартийна инициатива в подкрепа на Христо Грозев

  • 28 декември 2022 15:34

  • 43902
  • 12
Илхан Кючюк започва междупартийна инициатива в подкрепа на Христо Грозев
©

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк инициира събиране на подписи в Европейския парламент и започва междупартийна инициатива в подкрепа на разследващия журналист Христо Грозев, съобщиха от пресофиса на българския евродепутат.

Оттам информираха, че Кючюк призовава за общоевропейска защита на журналиста Христо Грозев и изпраща писмени въпроси до Върховния представител на Европейския съюз Жозеп Борел.

В писмото се посочва, че освен с разследването на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български журналист в Украйна, който е доказал с работата си, че може да разкрива и изобличава коварствата на руските спецслужби.

„Новината за издирването на журналиста, носител на наградата за разследваща журналистика The European Press Prize поставя редица въпроси, които пряко и косвено засягат сигурността на европейските граждани", пише евродепутатът.

В писмото си евродепутатът настоява за отговори на въпросите: Ще осъди ли върховният представител (ВП) на ЕС категорично обявената от Руската федерация мярка срещу разследващия журналист Христо Грозев и ще поиска ли нейното премахване веднага?; Как ЕС смята да осигури на Грозев и други независими журналисти, издирвани от Руската федерация, необходимата защита?; Как ВП смята да гарантира, че подобно нарушение на човешките права и свободи спрямо други европейски граждани ще бъде предотвратено в бъдеще?

Христо Грозев: Страхувам се от убийство или отвличане

 

Последвайте канала на

Novini.bg
43902 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2022.12.28 | 19:55

9
Това ми напомня историята "Сашко " - Куцо, Сакато , Мисирки , Политици , Министри тръгнали да си правят пиар и да защитават Грозев само и единствено щото разбираш ли Русия го издирва ...... А той горкия Грозев се прави на дръж ми уя и вика "нямам предства " и мига като мишка у трици ! Гнус !
moni

2022.12.28 | 22:40

12
точно казано
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.12.28 | 21:00

11
Путлерофашистите говореха преди прзниците, че Европейците няма да имат пари за подаръци, да си плащат сметките и ще стоят на студено! И НИТО ЕДНО ОТ ТЕЗИ НЕЩА НЕ СЕ СБЪДНА! Хем сме на топло, хем имаме пари за подаръци хем сме по-щастливи от руските фашисти! Здраве и живот ще мине и зимата и други митове и лъжи идващи от Мордор ще замина в канала, дори и РФ ще се разпадне а Путин ще умре, имайте търпение и гледайте как думите ми ще се превърнат в истина! ! СЛАВА УКРАИНИ! ✌
Никога повече руско робство в България

2022.12.28 | 20:06

10
Кой не е Чувал за Пазарджишките Милиционери П..Е..Д..Е..Р..А..С...Т...И , кой не Знае за Тях, да Чете за да Знае ! smiles-rulez.gif smiles-rulez.gif smiles-rulez.gif 1. Дьонмето Йордан Рогачев По-Известен в Г.Е Й Средите Като Леля Данче ДУПЕН Редовно от Делян Пеевски на КАЛЪП с Цветлин Йовчев в Качеството си Директор на ОДМВР Пазарджик. 2. Минетчията Георги Грозданов Шефка на Пазарджишките КОПЕЛЕТА от ГДБОП, Завършила РабФак в Москва, Арестувана с 2кг. КОКАИН по Време на Изпълнение на Служебните си Задължения Докато Прави ФЕЛАЦИО на Наркодилърите. 3. Пияндето Атанас Илков - Уволнен ДИСЦИПЛИНАРНО След "Успешната" Акция в Лясковец Вече Ръководи Пловдивските К..О..П..Е..Л..Е.. ТА от МВР ! 4. Мъжката П..р.о..с..т..и..т..у..т.. ка Георги Великов-Мангасарян, по Известна като Агент Кирязов от ДС, Отговаряща за Подбора и Назначението на К..у..р..в..и..т..е и ..П..е..д..е..р.. астите в ДАНС.
????

2022.12.28 | 18:39

8
Това добре, но "българино" Кючюк, ще ОБЯСНИТЕ ли най-после , Що е ТО "дпс"?!?!?!
белгийски либерален транс джендър

2022.12.28 | 17:51

7
Йес, товариш манаф-либерал .
Емѝ...

2022.12.28 | 17:37

6
Башибозукът се пиари за чужда сметка, но ние знаем доган сополя на кои чужди сили се кланя.
Никога повече руско робство в България

2022.12.28 | 17:00

5
☞Боко-Канибала от от ceлo Xepakoвo не е българин, нито е евреин, нитo e нeзakoнeн cин нa koпaнapинa Toдop Живkoв, както някои си мислят, а си е koпaнаpckи-мангал-мелез произлизащ от най-мръсното циганско племе - бургуджиите. ☞Битува мнението, че е изоставено цигане, отгледано от тези, които той смята за родители. ☞Пoнякoгa изглeждa пo-бял, зaщoтo kakтo вcичkи цигaни-пoлитици, ce мaжe c избeлвaщи kpeмoвe, нo eфekтa им e kpaтъk. ☞Вероятно притежава израелски паспорт с името Барух Бехар, даден му от MOCAД за предателството спрямо българският народ в полза на жидо-хазарите, но това не го прави евреин. ☞Много е вероятно да има и още няколко задгранични паспорта, като всеки бандит, за да е готов за бягство когато усети, че народното възмездие идва!: yerl.org/DFbgg ☞☠Бeлeзницитe и зaтвoрa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!☠: yerl.org/u8qd1 ☞Боко-Канибала от от ceлo Xepakoвo не е българин, нито е евреин, нитo e нeзakoнeн cин нa koпaнapинa Toдop Живkoв, както някои си мислят, а си е koпaнаpckи-мангал-мелез произлизащ от най-мръсното циганско племе - бургуджиите. ☞Битува мнението, че е изоставено цигане, отгледано от тези, които той смята за родители. ☞Пoнякoгa изглeждa пo-бял, зaщoтo kakтo вcичkи цигaни-пoлитици, ce мaжe c избeлвaщи kpeмoвe, нo eфekтa им e kpaтъk. ☞Вероятно притежава израелски паспорт с името Барух Бехар, даден му от MOCAД за предателството спрямо българският народ в полза на жидо-хазарите, но това не го прави евреин. ☞Много е вероятно да има и още няколко задгранични паспорта, като всеки бандит, за да е готов за бягство когато усети, че народното възмездие идва!: yerl.org/DFbgg ☞☠Бeлeзницитe и зaтвoрa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!☠: yerl.org/u8qd1
2

2022.12.28 | 16:49

4
Токсичен боклук, кремълски лакей и нищожество! Мазната мутра Симов - също!
2

2022.12.28 | 16:49

3
Токсичен боклук, кремълски лакей и нищожество! Мазната мутра Симов - също!
Сърбеца

2022.12.28 | 16:00

2
Къф грозник… пращайте го тая соросоидна подлога в Русия да го съдят, тоя боклук да си получи заслуженото в Сибир

Добави коментар

Водещи новини