Илхан Кючюк: Смисълът на големите политики е да работят за гражданите

  • 24 януари 2023 16:47

  • 474
  • 1
Илхан Кючюк: Смисълът на големите политики е да работят за гражданите
©
Слушай новината Слушай новината

Делегация от България, водена от кмета на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед е на тридневно посещение в Брюксел, по покана на евродепутата Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е. В белгийската столица кметът на Ветово се срещна със своя колега от побратимената Истанбулска община Авджълар, адв. Туран Ханчерли. 

След като през март миналата година кметовете на община Ветово и община Авджълар подписаха споразумение за сътрудничество и побратимяване, днес по покана на Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е двамата се срещнаха в Брюксел. По време на срещата бяха обсъдени реализирането на общи европейски проекти, предстоящи съвместни инициативи и сътрудничество в областта на образованието и туризма. 

Илхан Кючюк от Страсбург: 2023г. да бъде годината на България и Румъния в Шенген!

В делегацията, водена от кмета на община Ветово д-р Мехмед Мехмед, бе Ализан Яхова - народен представител от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, Нермин Кязимова – зам.-кмет на община Ветово, Зекерие Панджаров - PR мениджър, Юзлем Лютфиева - директор дирекция АПИО и Юсеин Юсеинов - главен експерт "Европейски въпроси”.

„Смисълът на големите политики, в крайна сметка е да работят в полза на гражданите, защото става дума за това да бъдем близо до хората и техните проблеми. Изправени сме пред необходимостта да гледаме на всичко хоризонтално – едновременно от европейска, национална и местна гледна точка.” Това каза евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е по време на срещата с генералния секретар на група „Обнови Европа“ в Комитета на регионите, Шон О‘Кърнийн. От своя страна Шон О‘Кърнийн посрещна делегацията от България с думите :„Това е домът на Комитета на регионите, това е вашият дом.” 

По време на срещата бе обсъдено сътрудничеството между европейските институции и представителите на местната власт, изтъквайки потенциала на местните и регионални власти за промяна на облика на Европа и запознавайки делегатите с работата на институцията и ръководството на Група „Обнови Европа” и Комитета на Регионите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
474 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
льохмани,

2023.01.24 | 17:16

1
немате акъл да направите работещи малки политики, на големите се метате

Добави коментар

Водещи новини