Стефан Янев: Не поставяме условия за задължително участие в кабинет

  • 22 декември 2022 18:44

  • 689
  • 6
Стефан Янев: Не поставяме условия за задължително участие в кабинет
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Не бива да се говори за третия мандат, преди да са изчерпани първият и вторият. Все пак последователността в работата е важна.  За нас няма значение при кого ще отиде третият мандат, ще участваме в разговорите конструктивно. Това каза в интервю за предаването "Още от деня" лидерът на "Български възход" Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен

"За нас като парламентарна група, като нова партия, участието в политическия живот не е за да търсим постове. Търсим реализция на политики и решения. Не поставяме условия за задължително участие в кабинет. По-важно е какви политики и механизмим ще предвижда този кабинет", уточни той.

Лидерът на "Български възход" коментира и каква, според него, трябва да е минималната работна заплата. "Възможно по-висока е по-добре. Разсъжденията са колко може да си позволи държавата. Трябва да е свързано с ясна обосновка и с това какви биха били приходите в бюджета така, че тази минималната работна заплата да може да бъде гарантирана. Без да е ясно как ще се отрази на бюджета, създава трудности на бъдещ редовен кабинет", посочи Янев, като добави, че трябва да има разбирателство между партиите, за да се излъчи редовно правителство, което да предложи бюджет. "Тогава въпросът с минималната работна заплата ще бъде по-лесно решен", смята той.

Ето каква минимална работна заплата предлага служебният кабинет от догодина

Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен подчерта, че от "Български възход" държат евентуално редовено правителство да е съставено върху основите на коалиционно споразумение. Така, по думите му, ще е ясно върху чии плещи пада политическата отговорност. 

Янев заяви, че не подкрепят закон, който да е фокусиран само и единствено върху личността на главния прокурор, в случая Иван Гешев. "Контролът върху главния прокурор - нямаме против да има такъв, но не трябва това да се изгражда законодателство за един човек, което противоречи на Конституцията. Цялостна правна и съдебна реформа - да. Не конкретно законодателство за конкретен човек", обясни той.

Хартиена бюлетина и ветото на Радев: ние сме за машинно гласуване, нямаме против хартията, ако е съчетана с машина, която бри хартиените бюлетини 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
689 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2022.12.23 | 03:27

6
"Другарю" Янев, ОБЯСНЕТЕ:КАК Вие и УЖ Вашият "възход", бяхте СПУСНАТИ, НАБУТАНИ в "парламента"?! Благодарим Ви!!!
въпрос

2022.12.22 | 21:19

5
Абе, СтеФчо, к'во стана със "Специалната операция" на началника ти в Кремъл бе, СтеФчо? За психопата и масов убиец Путин става дума, загря ли?! Че той вече направи на пушечно месо 100 хиляди руски момчета бе, фатмако СтеФчо?!
Ха-ха-ха!

2022.12.22 | 21:03

4
Тоя фатмак със зелените чорапи е пълно нищожество! На всичко е "съгласен"! Както магистралната проститутката е съгласна на всичко!
БО КУ кУ

2022.12.22 | 20:48

3
СТЕфЪНЕ ПРОЗЗЗ си акто гадулка а грозен КАТо СИГАНИн ОТ СТОЛИПИнОФО

2022.12.22 | 19:22

2
НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО
Емѝ...

2022.12.22 | 19:11

1
Я се шибай, ве, помияр зеленочорапен. Война ли е войната в Украйна, кypво митрофанова?

Добави коментар

Водещи новини