Политолог: Глобалният ред и сигурност може би започват да се пропукват

  • 14 декември 2022 10:33

  • 405
  • 4
Политолог: Глобалният ред и сигурност може би започват да се пропукват
© Novini.bg/Canva

“Може би започва да се пропуква глобалният ред и сигурност и да се оформя това, което мнозина наричат “многополюсен световен ред“. Много от хората, които бързат да го празнуват,  смятат че България се намира в някакъв друг полюс. Това няма да стане така. По всичко изглежда, че за първи път от много дълго време ще се случи някаква международна геополитическа катастрофа и разлом, но този път България ще затвърди изключително здраво мястото, в което се намира“.

Това каза пред БНР политологът Тончо Краевски.

Желев: Политическата нестабилност тревожи повече хората, отколкото войната в Украйна

„Ще си позволя да откроят два акцента в световен план. Най-напред през тази зима пандемията приключи Това вече изглежда като много далечно събитие. Тя приключи от началото на годината, когато започна войната. Мерките започнаха да падат още преди средата на лятото в целия свят“, казва още той в ефира на “Нашият ден“ и допълва:

Цялата телевизионна и медийна аура около пандемията изчезна. Престана да съществува като медийно произведение, но не престанаха да боледуват хора. Това няма да бъде последната, но тази приключи“.

Войната...

“В рамките на две години избухна истинска война. Освен началото на военните действия, които започват да ескалират на много етапи, по-важно е да кажем за събитието като смисъл. Началото на тази година може би започна да ни придвижва към нова ситyaция за глобалната сигурност“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
405 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.12.14 | 23:14

4
хахаха, тоз малоyмен ли е, открил е хамерика
PaulaFox

2022.12.14 | 13:26

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.14 | 11:16

2
Русия яко трепи нато и жалките укри. Скоро ще празнуваме новият световен ред с братушките.

2022.12.14 | 11:10

1
брей, кви големи думи казал :)

Добави коментар

Водещи новини