Драгомир Заков с първи думи след номинирането му в кабинета "Габровски"

  • 12 декември 2022 12:42

  • 4384
  • 18
Драгомир Заков с първи думи след номинирането му в кабинета "Габровски"
© Булфото (архив)

Вече официално папката е връчена и имената са ясни. Това написа във Фейсбук номинираният Драгомир Заков, кандидат за министър на външните работи от кабинета "Габровски".

След течовете към медиите и многобройните интерпретации вчера, коя от коя по-екзотични, следва истината такава, каквато е:

Няма трансфери между Барселона и Реал Мадрид, нито между Левски и ЦСКА.

Сега сериозно.

Лепенето на етикети явно се е превърнало в национален спорт.

Кой кой е: Биографиите на номинираните от проф. Габровски министри

Преди да замина за Брюксел бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това “предложение на Нинова” за МО, “лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил “не знам какво си”.

Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук?

Държавата е инвестирала в мен повече от 20 години - заплати, осигуровки,обучения и др. Сега, същата тази държава има нужда инвестицията да се “изплати” в критичен момент. Също толкова критичен, колкото и на 1 март.

Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя!

Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България. Не, не бройте служебни министри - те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна.

Експертизата, опитът и дългът нямат цвят и партийност.

Всъщност имат три цвята. Бяло, зелено и червено - цветовете на българския флаг!

Време е политиците и политиканстването да отстъпят пред дълга!

Важни са тези, които работят.

Важна е България и нейната стабилност.

Важен е духът на Конституцията! Не веднъж вече съм се клел в нея!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4384 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Найденов

2022.12.12 | 16:17

18
Нали всички искахте в управлението да влезат хора със сериозен умствен багаж? Какво се получава на практика-на нас умни не ни трябват така ли? На нас ни трябват разни въздухари, които до последно не разбраха къде се намират (визирам бившите управляващи). Партиите, които отказаха да се срещнат и разговарят с г-н Габровски ясно показаха, че трябва да отидат на бунището, където им е мястото. Всички други обяснения са пунти пластика.
PaulaFox

2022.12.12 | 15:37

17
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.12 | 14:40

7
ДЪРЖАВАТА ЦЯЛ ЖИВОТ ГО БИЛА ХРАНИЛА, ЗАТОВА НЯМАЛ ПРАВО ДА ОТКАЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА ГО ХРАНИ КАТО МИНИСТЪР СЕГА. НЕНОРМАЛЕН ИДИОТ.

2022.12.12 | 15:32

16
ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ ОБСЛУЖВА ОЛИГАРХИЧНИ ИНТЕРЕСИ, МАЛКО ПАРИ ЗА ВОЕННИТЕ А ЗА НАРОДА САМО БЕДНОСТ.
10

2022.12.12 | 15:22

15
"Достойнство" при червей?! Ай сиктир бе, герберасте от село Славяново Добре ,а "недостоен" ли беше като министър на Кирил Петков, или само сега е според теб?! Нищожество, та дрънка!
НЕ СТЕ ХРИСТОС, но може да помогнете на България

2022.12.12 | 15:17

14
Възхитително. не е само умен, ПРЕДИ ВСИЧКО РАЗУМЕН МЪЖ. От такива политици има нужда България! вие сте един от прекрасните подбори които е направил Проф. Габровски. На добър чоас. Бъдете здрав! Възхитен съм от начина по който говорите и делата ви!

2022.12.12 | 15:15

13
Тъмночервена тор

2022.12.12 | 15:07

12
а ЗАЩО ПАК НИЩО за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, "Белене", "ДЖУДЖЕТАТА", "Лукойл", Капитан Андреево,......................, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ???? ТАМ, ТАМ, ТАМ е ЗАРОВЕН КЛЮЧЪТ към ШЕНГЕН!!! Така ли е "Госпожо-другарко" Нинова?!?!?!

2022.12.12 | 15:05

11
РЕВОЛЮЦИЯ
Браво!

2022.12.12 | 15:01

10
Достоен човек!
ха-ха-ха!

2022.12.12 | 14:57

9
Тая колежка на "Къдравата Сю" и на Цанка Тома Бикова от политическото "Околовръстно" се чуди каква била! Ха-ха-ха! Какво има да се чудиш бе, нищожество мазно, дето подложи задника си на палачите на правителството, в което беше министър! Че те са и твои палачи бе, слузест Заков червей и точно като червей ще те смажат и ще се размажеш на паважа! С едни други предатели като теб вече това се случи, помниш ли? Употребиха ги и ги смазаха със сикаджийски маратонки и със сарайски цървули!

Добави коментар

Водещи новини