Социологът Боряна Димитрова: Спешно трябва да се търси лечение за политическата класа

  • 09 декември 2022 21:49

  • 1241
  • 6
Социологът Боряна Димитрова: Спешно трябва да се търси лечение за политическата класа
© Архив
Слушай новината Слушай новината

За първи път имаме изключително нисък рейтинг на старта на един парламент. Това каза пред БТВ социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова.

По думите ѝ агенциите показват нисък рейтинг в края на съществуването на един парламент.

„Ако един парламент стартира, като сегашният, със 7% доверие, аз вече не виждам накъде може. Тоест трябва спешно да се търсят средства, лечение за политическата класа, да може да излезе от този блокаж, който не й носи абсолютно никакви позитиви“, заяви Боряна Димитрова.

Проф. Габровски разкри защо е приел номинацията и обяви: Ще предложа кабинет

Според нея първият мандат е с най-големи шансове.

„При тази ситуация в момента, вторият мандат практически няма шансове. Третият мандат има различна политическа логика за две политически сили – едната е „Демократична България“, защото ГЕРБ, която е първа политическа сила, не един и не два пъти казва – Ние с тях сме най-близки, ние сме склонни тях да ги подкрепим. Няколко пъти имаше общи гласувания, тоест би могло тук да се търси някаква форма. Или вечният заподозрян – „Български възход“, около който да се търси. Все пак, около най-малката партия, която е много нова, с твърде неизвестни като профил депутати, ми се струва рисково, но личното ми мнение е, че ще се търси възможност за трети мандат“, заяви Боряна Димитрова.

Тя допълни, че най-напред трябва да се сложи в центъра личността, изборът на ГЕРБ за премиер.

„През тези дни не чух нито една дума, че това не е човек с голям авторитет, човек с репутация и трябва да добавим, че той е извоювал авторитета си в една област, която не търпи фалшиви герои. През последните дни видяхме и една друга светлина – видяхме човек, който има интелигентна реч, логическа, фокусирана и със загриженост към това, което се случва и към това, което може да предложи“, отбеляза социологът.

По думите й не всички действащи политици имат „толкова интелигентна, фокусирана и логическа реч“.

„Аз не споделям този революционен болшевишки план, че личността няма значение. Моето поколение го е гледало и мисля, че тези, които днес подхождат по този начин, или не познават достатъчно историята, или много безотговорно оставят настрани личността, за да сложат на предно място партийци, които слагат на предно място единствено и само партията. На трето място исках да кажа, че човек който има собствена тежест, всички хора, които имат собствена тежест, не биха се съгласили да носят неприемливи чужди тежести. Напротив, те биха действали така, че да утвърдят своята тежест“, допълни Боряна Димитрова.

Според нея би било чудо българските политици да си дадат сметка, че политическият живот спешно се нуждае от авторитети, които да могат да предефинират политическата ситуация на блокаж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1241 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ИСТИНАТА

2022.12.10 | 08:16

6
ЛЕЧЕНИЕТО е ЯСНО, СПЕШНО, НЕЗАБАВНО, ВЕДНАГА РАЗКРИВАНЕ на ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, "Белене", "ДЖУДЖЕТАТА", "Лукойл", Капитан Андреево,................................. за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и НОВИ ИЗБОРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Емѝ...

2022.12.10 | 06:07

5
борянка, кypвата, която тиквоча храни десет години с държавна пара, а след това ѝ направи частна фирма да лъже пред избори, да ходи да се оноди на пилоните на НДК.
А ЛЕЧЕНИЕТО Е ЗА

2022.12.10 | 03:21

4
ВСИЧКИ! СКА ПАНИ БЪЛГАРСКИ ПСЕТА! У ЧЕРЕПИТЕ С КИРКАТА!
ТЪ ПИ ЖИВОТ НИ МАРИОНЕТКИ

2022.12.10 | 03:19

3
ЗА КАКВА КЛАСА СЕ НАПЪВАШ ДА СЕ ИЗ С Е Р ЕШ ПРЕЗ МУЦУНАТА БЕ, У РОД!
PaulaFox

2022.12.09 | 22:16

2
❤️Създадох собствен канал в YouTube, в който излъчвах еротични видеоклипове. Моля, абонирайте се ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.09 | 22:08

1
Каква класа бе госпожо? Това си е чиста каста.

Добави коментар

Водещи новини