Депутатите обсъждат военната помощ за Украйна на закрито заседание

  • 09 декември 2022 09:19

  • 1198
  • 5
Депутатите обсъждат военната помощ за Украйна на закрито заседание
© Булфото (архив)

Пленарният ден започна със спор между депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и зам.-председателят на парламента Росен Желязко. Председателстващият заседанието предложи проекта за решение за помощ за Украйна да стане точка първа от дневния ред на депутатите.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Като втора точка да бъде включено ратифицирането на споразумение между българското и украйнското Министерство на отбраната за въоръжение, техника и боеприпаси. Двете точки ще се гледат на закрито заседание, след като само 46 депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Възраждане" гласуваха против, а повече от 150 я подкрепиха.

Кое е спешността да вкарате в пленарна зала именно даване на оръжие на Украйна, това ли е най-важния въпрос св момента? Какво се случи снощи, че днес да е първа точка? Превръщаме се в генерален щаб на отбраната, а не като народно събрание. Относно Шенген имаме огромен проблем, през това време се вкарват закони за увеличаване на МРЗ. Дори 24 часа не може да работите за страната си, а изпълнявате определени поръчки. Тази спешност не е необходима, да го направим другата седмица, да се разгледа на закрито заседание. Не и силово днес да използвате правилника. Моля ви, колеги, нека това да се кара по нормален ред, не оръжието е най-важно за страната ниТова заяви зам.-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Борислав Гуцанов.

По думите му темата за даване на оръжие за Украйна не е от спешност и може да бъде включена в дневния ред на парламента другата седмица. 

Днес става ясно какви оръжия ще дадем на Украйна

Започвате деня с ботуши няма смисъл да наритвате Народното събрание от сутринта, без да дадете възможност да се обсъди дневния ред. Решението влиза в зала без да е минало през председателския съвет. Това коментира Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Депутатът настоя за 30 минути почивка и председателски съвет, на което предложението да се обсъди. От своя страна Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети заяви, че се намират в режим на гласуване. 

Свиленски предложи Законът за училищното и предучилищното образование, който е по-важен от военната помощ да стане точка първа. Иван Ченчев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е също предложи разместване на точките, но и то не срещна подкрепа от депутатите. На свой ред Георги Гьоков предложи точка първа в дневния ред да стане Закона за водите предложен от "Възраждане".

Половината депутати на "Възраждане" напуснаха пленарната зала и в нея останаха само девет техни представители.

От Коалицията на войната казахте, че тези закони не ви интересуват - възобновями източници на енергия, безплатни учебници, а да ни вкарате във война. Нека видят българските граждани лицемерието ви. Никой не е обещавал война - обещавахте ниски цени, високи доходи, Плана за възстановяване, в рамките на 15 мин всичко това се срути, казахте, че не ви е важно, а по-важно е да пратите самолети с оръжие в Украйна, заяви Свиленски в нова процедура. 

Той се обърна към ГЕРБ като посочи: Проф. Габровски още днес трябва да върне мандата и да каже: аз имам едно единствено условие да пратим оръжие за Украйна, това обединява 160 народни представители. И предложи изслушването на регионалния министър Иван Шишков да стане точка първа в дневния ред. 

Христо Иванов от "Демократична България" се обърна към председателстващия Желязков, да не позволява от трибуната да се плашат българите и се използва антиевропейска риторика.

Това е абсолютно безотговорно. С "Възраждане" искате да се представите за Коалиция на мира. На руския мир", заяви съпредседателят на ДБ по адрес на поведението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Депутатите излязоха в 15 минути почивка като бяха приканени да изключат мобилните си устройства, за да започне закритото заседание, свързани с военната помощ за Украйна.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1198 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.12.09 | 10:14

1
izlizai narode balgarski pred toz bardak nare4en parlament i si za6titi darjavata 4e tez 240 parazita ne misliat za bg narod a misliat za fa6ista zelenski naroden sad za tez 240 parazita trebva da ima naroden sad za teh

2022.12.09 | 11:08

5
kolega tozi parlamen ne e na narodat a na koziak i slugite na koziak davat orajie na fashistite ot usraina

2022.12.09 | 11:05

4
stiga ste zablujdavali narodat be prestapnici kakvo zasedavate kato iasno se vijda tce orajieto e dadeno i samoletite sa natovareni vece
ГЯУРИ СКА ПАНИ!

2022.12.09 | 10:56

3
КИТАЙСКИТЕ ПОЖАРОГАСИТЕЛИ, ЩЕ ВИ ГИ ЗАВРА ДО ЧАСОВНИЧЕТО ВЪ ГЪ ЗЪ! А АЗ ЩЕ СИ КАРАМ С НЕМСКИЯ :) ЕЛАТЕ ДА МИ СЕ ОБЯСНЯВАТЕ, ЧЕ СКОРО НЕ СЪМ КЛАЛ БЪЛГАРСКИ ПСЕТА И МЕ СЪРБЯТ РЪЦЕТЕ ДА ВИ КОРМА!
вашето име

2022.12.09 | 10:49

2
след като виждате че на запад не ви искат кокво се натискате, това ли е най важното да вкарате държавата във война!!!!!! затова ли гласувахме за вас?? абе някой плаща ли ви затова. не ви искаме в следващото народно събрание!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини