Деница Симеонова (ПП): За да работи един кабинет на малцинството трябва в НС да има желание да се работи истински

  • 14 декември 2022 21:01

  • 1032
  • 7
Деница Симеонова (ПП): За да работи един кабинет на малцинството трябва в НС да има желание да се работи истински
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Още в края на ноември "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", заедно с нашите партньори от "Демократична България, първи заявихме една визия и възможност за кабинет за управление на малцинството, защото още тогава видяхме, че няма готовност в първата политическа сила - ГЕРБ-СДС, да предложат състав и да управляват страната", каза депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Деница Симеонова в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ, за да работи един кабинет на малцинството, трябва в парламента да има възможност и желание да се работи истински.

"Днес не беше одобрен един от законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост, който е много важен, а именно - защита на лицата, които подават сигнали и оповестяват информация за нарушения. И ние, и гражданите се убедиха, че празното говорене на партиите не значи нищо. Ние искаме действия", допълни Симеонова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Радев: ГЕРБ заложиха на амнезията на българските граждани след 12 години

Тя е категорична, че хората имат нужда от сигурност в кризите.

"Призоваваме всички политически сили на разговори, да планираме тези законопроекти, които са важни - Закон за бюджета, но трябва и да имаме 3% дефицит, а не да се правят безкрайни предложения. Важно е да се внесе истински бюджет, а не това, което се случва в момента. И хората да са спокойни, че ще живеят нормално в следващите месеци. Имаме и механизма, който е за премахване на неограничената власт на главния прокурор", подчерта народният представител.

Симеонова поясни, че още утре имат среща с председателите на политическите партии.

"Тогава може да се види има ли истинско желание по тези приоритети, а не само думи. Предстоят още срещи с колегите от "Демократична България", с които да изясним всичко. И те, и ние имаме своите идеи и планове. Най-важно е да стигнем до това съгласие кои са приоритетите на България", добави тя.

"Когато имаме експертен кабинет, той не носи отговорност към народа, той носи отговорност към мандатоносителя. Видяхме и днес - не се приема като наистина независим. Няма друга партия, която да е последователна като нас. Да видим и БСП как ще реагират на ветото на президента за Изборния кодекс. Те твърдяха, че тези промени се правят, за да се улеснят гражданите и да може да се избира между хартия и машина. Те унищожиха изцяло машинното гласуване", категорична е Деница Симеонова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1032 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Иван

2022.12.14 | 23:59

7
Ко каза ко......
Гост

2022.12.14 | 23:12

6
С крадците от п п не може никой да работи освен другите крадци от д б
Анонимен

2022.12.14 | 21:29

1
ПП са палячовци които отпадат от следващия парламент.

2022.12.14 | 22:59

5
Хората ги избраха на второ място. Ще минат още три-четири избори докато отпаднат окончателно от парламента.
Цв

2022.12.14 | 22:37

4
Тежко луди сте!

2022.12.14 | 22:15

3
Ужас каква грозна жена , плешива и с тъп поглед

2022.12.14 | 21:31

2
Не си мислете, че ние народът, ще ви оставим държавата на ненормалника Киро.Киро да напусне политиката.

Добави коментар

Водещи новини