Иван Иванов: Земеделието има нужда от млади специалисти

  • 02 декември 2022 15:10

  • 271
  • 3
Иван Иванов: Земеделието има нужда от млади специалисти
© БСП
Слушай новината Слушай новината

По инициатива на секретаря на парламентарната група на “БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Вяра Емилова учениците от 9 и 12 клас от Професионалната гимназия по селско стопанство “Сергей Румянцев“ в град Луковит бяха гости в Народното събрание.

„Специалността, която сте си избрали да учите, е перспективна. Българската земя трябва да произвежда храната за българския народ. Имаме изключително плодородна земя, имаме добри сортове и породи животни. Очакваме от вас да ги развивате“, заяви пред учениците народният представител от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и бивш министър на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. и изтъкна нуждата от млади кадри в този сектор, съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Министър Явор Гечев: Един от най-големите проблеми в лозаро-винарството у нас е сивият сектор

Социалистът разказа на присъстващите за Стратегическия план на България за развитието на селскостопанския сектор за периода 2023-2027 г.: „В него ние успяхме да генерираме ресурс от 16 млрд. лева и 60% държавно съфинансиране. За първи път държавата има толкова сериозно участие в този сектор. Фермерите ще бъдат стимулирани, за да стигнат своето развитие на европейско ниво“, обясни той и продължи: „Това е бъдещето и вие трябва да продължите с това образование, за да можете да се включат в българското селско стопанство като производители и в науката, защото без нея няма как да разберете процесите“, обърна се бившият земеделски министър към учениците.

Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. допълни, че по този начин ще бъдат от изключително голяма помощ както на себе си, така и на семействата, които са заети в този сектор.

„Тази година държавата даде безпрецедентни средства за помощ на фермерите – над 1 млрд. лева“, напомни социалистът.

Някои от учениците споделиха, че техните семейства се занимават със селско стопанство и са изключително доволни от помощта, която са получили от държавата и я оценяват.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
271 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
никой

2022.12.02 | 18:35

3
и парламента има нужда от млади специалисти
Гост

2022.12.02 | 15:35

2
Вярно ли? Ами докарайте ги от чужбина, след като ги изгонихте с некадърността си като упраляващи
БСП

2022.12.02 | 15:16

1
Браво на БСП

Добави коментар

Водещи новини