Костадин Паскалев разкри подробности за новото ляво обединение

  • 25 ноември 2022 18:31

  • 2086
  • 2
Костадин Паскалев разкри подробности за новото ляво обединение
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Няма лидираща личност, която да е промотирала идеята за ново ляво обединение и да е създавала организация за това.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Костадин Паскалев. "Това е една група социалисти, която се представлява от „Социализъм 21 век“, „Социалисти бг“, също обединение в БСП, младежката структура в БСП, леви хора и млади хора, които симпатизират на социалистическата идея", поясни той и допълни, че Първанов е поканен да участва в тези разговори. „Проблемът в България е, че има много лидиращи личности, които, когато не са подложени на демократичен контрол, в крайна сметка изкривяват политическия процес", коментира социалистът и допълни, че в този случай лявото обединение няма да бъде „механичен сбор“

Паскалев поясни, че идеята за ново обединение е възникнала на база на дискусия в средите на БСП и на Националния съвет на БСП. „На последния пленум на Националния съвет направихме предложение да заработи Изпълнителното бюро на партията за създаване на ляво обединение. Взе се такова решение. Ръководството не прави никакви усилия в тази посока и тази група тръгнахме в посока на отваряне на диалога със съответните политически партии“, обясни Костадин Паскалев. 

Костадин Паскалев: Тежка грешка от страна на БСП е внасянето на темата с хартиената бюлетина

Той добави, че това са „АБВ“ и Румен Петков, „Изправи се. бг“ и Мая Манолова, прогресивната линия на Красимир Янков, „Движение 21 век“ на Татяна Дончева, МИР на Симеон Славчев, „Нормална България“ на Георги Кадиев. „Идеята е, че ще се опитаме да поговорим за левите идеи в България, имат ли почва у нас и могат ли да бъдат реализирани. Това са 8 политически партии. Ще се коментират конкретни секторни политики. Ако се стигне до съгласие, че може да се реализира подобна политика, ще се приеме една обща декларация и ще се предложи на националните ръководства на всяка от тези партии да вземат решение за започване на създаване на ляв блок или ляво обединение“, отбеляза Паскалев.

По думите му новото от онова, което се е случвало до момента, е, че "има равнопоставен разговор между политическите субекти от хора, които имат сходни идеи и се опитват да създадат процес на единение".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 20:27

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
????

2022.11.25 | 19:18

1
"Другарю" Паскалев, "НОВОТО ЛЯВО" НАИСТИНА ли ВЯРВАТЕ, че ще стане с "ДРУГАРИТЕ" Първанов, Петков, Мая, Татяна, Янков, Кадиев,...............???? "Другарю" Паскалев, а КАКВО КАЗВА цялата тази ГУПИЧКА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, "Белене", "ДЖУДЖЕТАТА", "Лукойл", Капитан Андреево,.............................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ и ПРОДЪЛЖАВАЩИ да се КРАДЪТ от ОПГ "герб" и ЯТАЦИ!!! КАКВО КАЗВА, или и ТЕ ЧАКАТ ДАВНОСТТА?????????????????????

Добави коментар

Водещи новини