ВМРО: Българските представители в ЕП се обединяват около искането за дебат с резолюция за защита на човешките права

  • 25 ноември 2022 12:06

  • 282
  • 3
ВМРО: Българските представители в ЕП се обединяват около искането за дебат с резолюция за защита на човешките права
© Булфото (архив)

Българските представители в Европейския парламент (ЕП) се обединяват около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права, съобщиха от пресцентъра на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа - Българско национално движение. Това се случва след безпрецедентния акт на омраза със стрелба по българския културен клуб „Цар Борис III" в Охрид, уточняват от формацията.

След като вчера евродепутатът и съпредседател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – призова за замразяване старта на преговорния процес със Република Северна Македония и настоя за спешни реакции, българските представители в Европейския парламент се обединиха около поставянето на въпрос до Европейската комисия с искане за устен отговор и дебат. Това е един от механизмите за предизвикване на актуален дебат по темата в залата на Европейския парламент, се посочва в съобщението. 

ВМРО: ЕК незабавно трябва да спре процеса по започване на преговорите с РС Македония за членство в ЕС!

Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – обръща специално внимание на стотиците актове на нарушени човешки права на българите в Македония, както и на поредицата от „инциденти“, свързани с поругаване на български културни центрове и институции там, посочват от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Евродепутатът и останалите представители на България в Европейския парламент изострят вниманието на европейските институции върху липсата на каквито и да било официални опити от страна на Скопие да преследва антибългарски прояви. Той дава и пример за това, че реално нищо от подписания Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество  от 1 август 2017 година не се спазва.

По тази причина е и общото искане на българските представители в ЕП, в което се настоява да се обърне внимание на влошената ситуация с човешките права в Република Северна Македония.

По българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид беше стреляно в сряда вечерта. България очаква властите в РСМ да предприемат всички необходими действия за разкриване на престъплението, заявиха от МВнР вчера. За това призова и еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей в интервю. Президентът Румен Радев определи нападението като абсолютно недопустим акт на агресия, която се насажда от десетилетия в нашата съседка срещу България и срещу българите. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
282 3

Коментари 3

Добави коментар
ИЗБИЙТЕ ГИ

2022.11.25 | 13:20

3
ТИЯ ЖИВОТ НИ БЕ!

2022.11.25 | 13:05

2
poredniat pederas koito se gavre6e s balgarskiat narod pedaras djambazki kak zamerva6e protestira6tite sas piratki i gi zaliva6e s voda i sega toz pederas umrql ni go pokazvate prosto e sram za bg jurnalistikata da kanite takiva ni6tojestva da davat komentari
PaulaFox

2022.11.25 | 12:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини