Проф. Тимчев: Радев взе правилното решение като не смени главния секретар на МВР

  • 25 ноември 2022 10:26

  • 761
  • 2
Проф. Тимчев: Радев взе правилното решение като не смени главния секретар на МВР
© Бнт

"Смятам, че президентът Румен Радев взе правилното решение като не смени главния секретар и заместника му. Проблемът не е там. Не можем да виним Петър Тодоров за нещо, което не е направил", коментира пред БНТ бившият ректор на Академията на МВР проф. Любомир Тимчев.

"В МВР системността изчезна. А когато няма системност, връзките между структурите и статута изчезват", поясни проф. Тимчев.

Румен Радев не приема оставката на главния секретар на МВР 

Според него Законът за МВР трябва да се нарича Закон за сигурността и обществения ред. Трябва и да се направи обстоятелствен анализ на работата в МВР, който да включва статута, правомощията, условията за назначаване и реда за пенсиониране.

В момента в Академията тече един много деструктивен процес. Изоставаме с помощните средства и автомобилите, изтъкна проф. Тимчев.

По думите му проблемът не е в редовите полицаи, защото те са поставени в ситуация, в която се чудят как да изпълняват задълженията си.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
761 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 12:18

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.25 | 11:11

1
ВСЕ СЪВЕТСКИ ДЪРТАЦИ

Добави коментар

Водещи новини