Петков: Готови сме да направим правителство на малцинството, ако нашите политики бъдат подкрепени в зала

  • 23 ноември 2022 18:56

  • 2613
  • 36
Петков: Готови сме да направим правителство на малцинството, ако нашите политики бъдат подкрепени в зала
© БНТ

Откакто свалиха нашето правителство България изпадна в политическа безпътица. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в предаването „Още от деня“ по БНТ. 

ГЕРБ не показва визия, план, коалиционни разговори това е просто едно безвремие. Ние инициирахме разговори за декларация за внасяне на бюджет.  Трябва да решаваме истинските проблеми на хората, свързани с парите. Разговорите завършиха с нищо. Дори това, което беше неполитическо завърши с безвремие. Ние решихме че това трябва да спре. Някой трябва да поемем тази отговорност. С „Демократична България“ заявихме,че не ни е страх да управляваме през тежката политическа зима и поемаме тази отговорност. Другото, което направихме днес е да покажем визия, посочи Петков. 

Според Петков Изборният кодекс ще бъде добър пример дали партиите осъзнават кои са приоритетите за България. И добави, че дават възможност промените ще влязат в зала и как ще се гласува в зала през утрешния ден. 

Асен Василев: ГЕРБ са импотентни и два месеца се занимават с глупости

Те показват, че не ги интересува ПВУ, социалните доходи, а Изборният кодекс. Ако хартиената бюлетина бъде върната, няма как "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" да направи правителство на малцинството с втория мандат. Ние сме готови да правим правителство. Въпросът е те дали са готови да смени,  дневния ред за хартиената бюлетина и да ограничим правата на главния прокурор, което е и второто ни условие. Ако нашите приоритети не бъдат подкрепени, ние няма как да направим правителство на малцинството. Всички тези политики може да бъдат подкрепени ако има воля. Политиците много говорят, но трябва да се определят с действия. Ние им даваме тази възможност. Ако искаме да увеличим доходите за най-бедните, нека подкрепят декларацията за внасяне на бюджета. Всяко едно от тези неща е важно за България, заяви Петков.

По думите му посланието днес е насочено към всички политически партии, които са избрани да решават проблемите на българските граждани.

Смеете ли да подкрепите или се нагаждате, като слагате хартиената бюлетина като първи приоритет. Единственото нещо, което има правителство на малцинството е прозрачност. Ако утре гласуват хартиената бюлетина, как тези хора могат да подкрепят правителство на малцинството. Те ще го свалят след една седмица под някакъв претекст, каза още депутатът от ПП. 

Машините ги избраха ГЕРБ и знаят, че няма манипулация на вота. Готови сме да отворим машините и да покажем тези флашки как записват. Нека не вкарваме подправените бюлетини и чувалите. Един наш депутат показа как можеш да изкараш хартиената бюлетина невалидна само с малко мастило под нокътя. Ако проблемът е в кода имаме време да го направим максимално отворен. Всяка една партия, която гласува така че парламентът да покаже, че тези парламенти могат да бъдат подкрепени. Ние сме готови да носим голямата тежест за правителство, но ако само парламентът е готов да работи с това правителство, обясни още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Петков коментира и казуса с Gemcorp. 

Gemcorp може да бъде приоритет на парламента. Имаме меморандум, а не документ. Министерски съвет в свое заседание е казал да бъде прекратен на базата на доклад на ДАНС. Министерски съвет го отказва и писмото за намерение е прекратено. Дойде представител и каза, че от юли е прекратено, бяха показани и двата подписа. Енергийният министър твърдя, че трябва да разговаряме с „Газпорм“. Изпусна търговете за газ. Този министър е много координиран с ГЕРБ. Трябва да говорим за успехите, които сме постигнали. Те са важни, за да влезем в Еврозоната, да влезем в Шенген, да създадем социални пакети. Защо имаме икономически растеж. НАП не беше бухалка, когато нашето правителство обеща нулева толерантност към корупцията и го спази, допълни Петков. 

Създадоха временна комисия за меморандума с Gemcorp

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2613 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Киро в пандиза

2022.11.23 | 19:12

1
Във Софийския ли ще го правите това правителство на малцинството бе келеш? Ми на следващите избори нали ще последвате съдбата на Атака и ИТН като се върне хартиената бюлетина и се видят измамите със "Мадурките" със всички последствия за вас. Запасявай се яко с вазелин щото вече мангалите се карат кой да се ожени за един бивш премиер и вицето му. То Асенчо е свикнал ама на теб ще ти дойде нанагорно поне в началото. После може и да ти хареса. Пък Ленчето ще се отправи към Сливет където едни мургави лелки я чакат с нетърпение.

2022.11.23 | 19:12

2
ТИ СТАВАШ ЛИ ЗА ПОЛИТИК.МИСЛЯ ЧЕ НЕ
Анонимен

2022.11.23 | 19:31

3
Е, ДА , НО НЯМА КАК ДА СТАНЕ.
Сандра

2022.11.23 | 20:17

14
Да дойде бай Петко

2022.11.23 | 19:32

4
Отивай на майната си, вземи дамаджаната и асанчо! Остави народа да се оправи сам! Нещастен, отвратителен некадърник!
bg

2022.11.23 | 19:39

5
А стегнахте ли си багажа? Видяхме ви какво направихте за 8 месеца! Лъжи, реваншизъм - чистки, подигравки с народа, продадохте държавата! Газ, ток, цени на храните - нагоре!
Kiro Holesterola.

2022.11.23 | 19:45

6
Като видя Кирето и ми се вдига холрстерола , толкова е мазен. Няма как да му вярвам. Но винаги се намират наивници...

2022.11.23 | 19:55

7
Иди нахуй ментараджия

2022.11.23 | 19:55

8
Абе по доло пишещите нещастници , какво искате ГЕРБ , ДПС , БСП – 32 години мизерия не ви ли стигна , първи по смъртност , на последно място по доходи , 2 милиона българи напуснали държавата , и дойдоха едни умни хора като Асен и Кирил и хайде да ги гониме , е мрете в лайна продажници , никога повече герб , дпс , бсп
PaulaFox

2022.11.23 | 21:37

21
Правилно му отговорихте всички.

2022.11.23 | 21:31

20
На майка ти у п.тката нещастник
PaulaFox

2022.11.23 | 21:23

18
Като гледам си голям щастливец , избягал от психиатрията...
Сандра

2022.11.23 | 20:15

12
Я виж колко ти е добре с Киро, Кокорчо, Корни Супер е! Иди до хранителния магазин и Изипей!

2022.11.23 | 19:57

10
Наивен си много приятелю

2022.11.23 | 19:56

9
Брей,голям зор да управлява....нещо май пари вече....
Сандра

2022.11.23 | 20:16

13
Иска да управлява от страх и да довършат далаверите!
Бай Ставри СЦЗ

2022.11.23 | 20:14

11
Аз ви подкрепям с две ръце и ви чакам с нетърпение . А и бъдещите ви съквартиранти са все мургави момчета от сой и с по десет години стаж в дранголника.И те ви очакват.с буйна страст.

Добави коментар

Водещи новини