Следващата седмица представят план за приключване на останалите дейности по интерконектора с Гърция

  • 23 ноември 2022 16:49

  • 278
  • 2
Следващата седмица представят план за приключване на останалите дейности по интерконектора с Гърция
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Три допълнителни етапа от проекта за строителството на интерконектора България - Гърция трябва да бъдат довършени, заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по пред журналисти, предаде БТА.

Днес той проведе среща с представители на проектната българо-гръцка компания "Ай Си Джи Би", на която присъства и изпълнителният директор на дружеството от българска страна Теодора Георгиева.

Резервен комуникационен оптичен кабел, който е в напреднала фаза, може да бъде въведен в експлоатация още в началото на следващата година, каза Шишков. Другите два етапа са изграждането на основен път до измервателната станция в Стара Загора, както и извършване на противоерозионни мерки по цялата дължина на трасето, допълни още регионалният министър.

Той припомни, че основната част от проекта – пускането в експлоатация на газопровода България - Гърция, е завършена още на 1 октомври, когато по трасето потече газ от Азербайджан.

Шишков уточни, че е инциирал срещата с цел да се съобщи кога и как ще бъдат завършени посочените части от цялостния проект. По думите му срещата е била много ползотворна.

Министър Шишков инспектира последващите етапи в строителството на интерконектора с Гърция

На въпрос кога се очаква работата по всички останали части да приключи, Шишков посочи, че другата седмица ще се проведе нова среща със строителя (гръцката компания "Авакс") и тогава ще може да се говори по-конкретно.

Министърът каза, че най-големи по обем ще бъдат дейностите, свързани с противоерозионна защита на проекта, които ще включват различни мероприятия по укрепването на трасето по цялата му дължина и най-вече там, където има водни участъци.

Регионалният министър каза още, че след усилията проектът да влезе в експлоатация в срок и газът да потече от 1 октомври, е имало известно отпускане, което сега ще бъде наваксано.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
278 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.23 | 17:06

1
а тоя наред ли е изобщо ?
чичо Кърлец

2022.11.23 | 19:24

2
АБЕ НАЛИ БЕШЕ НАПЪЛНО ГОТОВО ВСИЧКО. ЗАЩО ВСЕ ИМА ЗА "ДОВЪРШВАНЕ"?. - КАТО НА ТИКАТА МАЗИЛКАТА. 12 ГОДИНИ, И ОЩЕ ЩЕ СЕ МАЖЕ.

Добави коментар

Водещи новини