Стефан Янев: Мигрантският проблем не е от вчера, а от години

  • 23 ноември 2022 13:33

  • 429
  • 1
Стефан Янев: Мигрантският проблем не е от вчера, а от години
© Булфото (архив)

Лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен коментира пред журналисти в парламента, че мигрантският проблем съществува от години.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

,,Мигрантският проблем не е от вчера. Този проблем е от години. Ние сме за устойчиво и комплексно решаване на този въпрос - да не тръгваме след събитията да търсим частично решаване на въпроса, а да се погледне в неговата комплексност'', заяви Янев, цитиран от БТА.

Той обясни, че са искали изслушване на вътрешния министър за дейността на МВР, какво би могло да се подобри. По думите му става въпрос за система, от гледна точка на охрана на държавните граници, превенция, преследване и наказание на този тип престъпление, когато има такова.

Ген. Атанасов: В МВР се покровителстват каналите за незаконни мигранти

С години говорим за мигрантския проблем и проблемите в МВР, но така и не се намери до момента министър, правителство, който с подкрепата на парламента да реши въпроса със състава на гранична полиция, коментира Янев и уточни, че дейността се изпълнява от командировани служители.

На въпрос, свързан с готовността на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да опитат да направят правителство на малцинството, Янев отговори, че "в момента така, защото някой казал нещо преди половин час, ние да коментираме дали подкрепяме или не, е несериозно". Според него добрата новина е, че в крайна сметка разговор в парламента има. 

Попитан достатъчна ли е оставката на главния секретар на МВР, трябва ли да бъде поискана оставка на вътрешния министър и на министъра на отбраната, и кой носи отговорност за случващото се, Янев посочи, че отговорността се решава от други органи и не е въпрос на политическо говорене. По думите му оставките на служебните министри се решават чрез съставяне на редовно правителство.

Последвайте канала на

Владимир Василев
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.11.24 | 23:42

1
ЕЙ.ЯНЕВ.Най после е прав.......

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини