Чолаков ще предложи промените на БСП в НК да бъдат първа точка в дневния ред на правната комисия

  • 23 ноември 2022 13:25

  • 171
  • 0
Чолаков ще предложи промените на БСП в НК да бъдат първа точка в дневния ред на правната комисия
© Булфото (архив)

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС) каза, че ще предложи внесените от "БСП за България" промени в Наказателния кодекс да бъдат първа точка в дневния ред на комисията. 

По-рано днес от БСП настояха в декларация от парламентарната трибуна правната комисия да промени дневния си ред и да разгледа днес поправките, внесени от левицата, в Наказателния кодекс за завишаване на наказанията за т.нар. каналджии. И днес сме свидетели на гонка между полиция и мигранти, в последните дни живеем като в гангстерски филм - гонки, стрелби, коментира председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

Нинова от НС прозова за незабавни промени в Наказателния кодекс

Очевидно това е проблем, очевидно той придобива голямо обществено значение и след като придобива толкова голямо обществено значение, мисля, че Народното събрание е длъжно да го разгледа приоритетно, каза Радомир Чолаков пред журналисти в парламента. Като председател на правната комисия ще го предложа като извънредна първа точка в дневния ред на комисията, надявам се, че колегите ще го подкрепят, допълни той.

В отговор на въпрос Чолаков каза, че той лично ще подкрепи законопроекта на БСП.  Нямам проблем със смислено предложение, независимо от коя партия е направено, коментира още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини