Панев разкри какво искат да направят мнозинството "Рашидов"-ГЕРБ, БСП и ДПС

  • 22 ноември 2022 11:16

  • 900
  • 2
Панев разкри какво искат да направят мнозинството "Рашидов"-ГЕРБ, БСП и ДПС
© Нова тв

Възможността за съставяне на качествен кабинет е изключително малка. Въпреки това трябва да положим усилия за нея. Първият мандат е тотално загубена кауза, да се концентрираме във втория. Смислено е да се предложи правителство с ясна законодателна програма с реформи. Това каза за "Твоят ден" Владислав Панев от "Демократична България". 

''Темата на държавата е съставянето на реформаторски кабинет, който да извърши нужното, за да излезем по-силни от кризите. Новото мнозинство "Рашидов" - ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха всички наши предложения. Искат да върнат хартиената бюлетина, защото се правят много по-големи манипулации. Идват местни избори и техните феодали по места искат да си запазят местата. Комисията, която ще обсъжда хибридната форма на гласуване няма как за седмица да свърши работа. Нужен е един месец. Нека да има пълен достъп до кодовете на машините, за да се види, че няма злоупотреби", смята Панев.

Мартин Димитров: Президентът не иска правителство, а да задава дневния ред на държавата

Той определи консултациите като нещо средно между конкурс за избор на нови членове на генералния щаб на армията и обществено обсъждане на закона за троловете в интернет. 

По темата с отчитането на данъци на "Лукойл" у нас той коментира, че условията им са странни.

"Те донякъде са прави, рафинерията трябва да бъде натоварена на максимум, за да плащат 700 млн. лева годишно. Нашето предложение е разликата между руския и другите сортове петрол да бъде обложена. Така в бюджета щяха да влязат около 1 млрд. долара", посочи Панев.

Росица Валентинова
900 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Квичат свинете от ПП и ДБ

2022.11.22 | 13:17

2
Квичат свинете от кочината на ППедераси и Дебилната българия, квичат от страх и ужас, че със връщането на хартиената бюлетина ДБ няма въобще да влезе а ППедераси я останят наполовина я не и ще се видят разликите между разписките и електронния протокол от "Мадурките" със всички последствия за ПП и ДБ. За това е целия рев, цялото тръшкане. АМА АКО БОРИСОВ СЕ ПОДДАДЕ ПАК НА НАТИСКА И НЕ ВЪВЕДЕ ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ДУХА ЯКО СУПАТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ НЕГОВАТА КОЛЕБЛИВОСТ И НЕРЕШИТЕЛНОСТ. АКО МУ ЛИПСВАТ ТОПКИ ДА СИ ПОИСКА ПОНЕ ЕДНА ОТ НИНОВА. ТАЗИ ЖЕНА Е ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ МЪЖ ОТ НЕГО И УМЕЕ ДА СИ ОТСТОЯВА ПОЗИЦИИТЕ.

2022.11.22 | 11:43

1
ДеБилите са много редки лайна. освен да цапат и смърдят, друго не могат.

Добави коментар

Водещи новини