Премиерът Донев връчи държавно отличие на акад. Людмил Стайков

  • 18 ноември 2022 17:38

  • 699
  • 4
Премиерът Донев връчи държавно отличие на акад. Людмил Стайков
© Министерски съвет

На официална церемония в Националния исторически музей акад. Людмил Стайков беше удостоен с наградата „Св. Паисий Хилендарски“ за неговия изключителен принос за развитието на националната културна идентичност и духовни ценности. Държавното отличие му връчи лично министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., в присъствието на министъра на културата Велислав Минеков, близки и роднини на акад. Стайков, както и изтъкнати български културни дейци, съобщиха от правителствената информационна служба. 

В словото на премиера Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. прозвучаха думи на дълбока признателност към приноса на акад. Стайков.

Министър-председателят специално открои един от научените от него ценни уроци, а именно – човек да разказва само историите, които го докосват.

„Когато разказваш историите, с които си свързан, това събужда чувствителност към проблем, който търси решение. Заедно с това отключва съпричастност и задейства онази обществена енергия, която настоява решението да бъде намерено“, отбеляза министър-председателят.

Премиерът Донев посочи, че в настоящото му професионално занимание той разбира този урок като съвет да не губи връзката си с проблемите на хората.

Гълъб Донев ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ на акад. Людмил Стайков

„Ако мога да разкажа един проблем, ще мога да намеря и решение за него. Обикновено в историята се крият всички отговори“, добави в заключение министър-председателят. 

В края на церемонията акад. Людмил Стайков благодари за наградата и изрази вълнението си от празничната обстановка.

„Тази награда ме приобщава към творци, които досега са я получавали, които ценя и уважавам заради техния изключителен талант и към които изпитвам  преклонение за изключителния им принос за развитието на културата и изкуството в нашата страна“, изтъкна акад. Стайков.

По думите му, да се отделя време за изкуство в настоящия труден за държавата момент, е признак за висока държавническа мъдрост.

Акад. Стайков беше категоричен, че една държава има бъдеще, само ако отделя внимание на духовната сфера, на науката, на културата и изкуството, и се грижи тяхното развитие. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
699 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.21 | 00:00

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.18 | 19:10

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Кремълския Чикатило

2022.11.18 | 18:44

2
бездарен комунистически отпадък.

2022.11.18 | 17:51

1
Страхотен врат като на пуйка

Добави коментар

Водещи новини