Шишков: По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново

  • 16 ноември 2022 17:02

  • 766
  • 3
Шишков: По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново
© Булфото

По новата Програма за енергийна ефективност ще трябва да се кандидатства наново. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по по време на изслушването му в парламентарната Комисия по енергетика относно Програмата за енергийна ефективност "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I". Той уточни, че съществуват няколко различни изисквания, давайки пример с тези за енергиен клас.

Освен това министърът е одобрил нова наредба, която минимално се различава от старата, за да може всички проекти, които следва да се правят във връзка с новата програма, да са покрити и от новата наредба. Тя ще бъде влиза в деня на обнародване, което се очаква да бъде в петък. Може да се ползват проучванията от старата програмата, но те трябва да се оформят по нов начин. "Малко и да е променено в норматива, всеки трябва да се съобрази", изтъкна министър Шишков.

Започва прием на документи за саниране на жилищата

В Националния план за възстановяване и устойчивост е договорена мярката за саниране към многофамилни жилищни сгради. Еднофамилните ще бъдат санирани чрез новата програма за Развитие на регионите, включително и от старата програма чрез финансов инструмент, обясни служебният зам.-министър на МРРБ Десислава Георгиева, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
766 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.17 | 00:28

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.16 | 18:29

2
А за следващата програма кога ще се кандидатства?

2022.11.16 | 18:04

1
Брях ами бургашките нали бяха с предимство от общите пари.

Добави коментар

Водещи новини