Крум Зарков: България досега не е имала толкова силна подкрепа от институциите на ЕС за Шенген

  • 15 ноември 2022 17:23

  • 1115
  • 3
Крум Зарков: България досега не е имала толкова силна подкрепа от институциите на ЕС за Шенген
© Булфото (архив)

Толкова категорична подкрепа досега не сме имали от европейските институции за присъединяването на България към Шенген, заяви служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо пред български журналисти в Брюксел, където днес се срещна със зам.-председателя на Европейската комисия Вера Юрова и еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс.

Той съобщи, че е запознал своите събеседници със законодателните промени, предприети от нашата страна в областта на върховенството на закона.

По неговите думи върховенството на правото у нас се наблюдава с годишния доклад на ЕК и с изпълнението на изискванията за получаване на европейски средства по плана за икономическо възстановяване от пандемията, затова не се очакват допълнителни доклади по завършилия за нашата страна механизъм за сътрудничество и проверка.

И Швеция блокира България за Шенген

Въпросът за разширяването на Шенген е поставен на дневен ред и това не е малко, заяви Зарков. Остава една скептична държава, която не сме се отказали да убеждаваме, добави той по повод съпротивата на Нидерландия.

Министърът отхвърли възможността България и Румъния да бъдат разделени по пътя към Шенген.

Настояваме за прилагане на правилата, България е придобила правото да бъде част от Шенген, поясни той.

Според Зарков България изпълнява всички задължения по Шенген, но българите не се ползват от произтичащите от това права.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1115 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Баце

2022.11.15 | 19:12

3
PaulaFox

2022.11.15 | 18:30

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Тенев

2022.11.15 | 18:28

1
Да, защото все по-малко ги искаме:))

Добави коментар

Водещи новини