Мая Манолова: Ако хартиената коалиция състави правителство, ще е тържество на статуквото

  • 11 ноември 2022 21:16

  • 1054
  • 10
Мая Манолова: Ако хартиената коалиция състави правителство, ще е тържество на статуквото
©

"Най-важното е да има бюджет и възможност за повишаване на доходите. Очертава се тъмна и студена зима за хиляди българи. Хората наистина ще студуват тази зима, а работещите бедни, които получават по 710 лв. – чисти 530 лв., отдавна са под линията на бедност. И тук въпросът е дали през зимата ще могат да си купят храна и да са на топло децата им", заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите и партиите са длъжни сериозно да започнат разговори за съставяне на редовно правителство, което да внесе бюджет с цялата ангажираност за приоритети или, ако това не се случи, да поеме отговорност служебното правителство. Тя намира хвърлянето на горещия картоф от служебното правителство към парламентарните партии и от тях обратно към служебното правителство за абсолютно непочтено към българските граждани.

"Най-важно е хората да оцелеят и българските домакинства да бъдат спасени от предстоящата мразовита и гладна зима. За съжаление, парламентарните партиите изобщо не мислят за своите избиратели. Техният взор е насочен към предстоящите предсрочни парламентарни избори. Те нямат никакво намерение да поемат отговорност и да изведат България през следващите месеци. Всичките тези разговори са прах в очите на хората, ритуални танци, каквито политиците могат да играят, но в крайна сметка цената ще я плати българският народ", посочи Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Съдът обяви мотивите за присъдата от 6 години затвор

По думите ѝ имаме един парламент, който ще остане уникален в историята с това, че се опитва да управлява държавата и да урежда важни обществени отношения не през законопроекти, а през проекти за решения. Тя смята, че парламентът се е превърнал в един голям слушател.

"На думата на Борисов не трябва да се вярва. Когато ГЕРБ и ДПС ти носят дарове, трябва да бъдеш предпазлив. Ако приемем, че хартиената коалиция ще състави правителство, това ще бъде един много печален завършек на този провален парламент. Това ще означава тържество на статуквото срещу надеждите за промяна", категорична е Манолова. 

Тя смята, че трябва да има публичен контрол върху софтуера и начина, по който работи информационното обслужване на машините за гласуване, но те са в десетки пъти по-надежден способ за провеждане на избори в страна като България в сравнение с "мошенгиите" с хартиените бюлетини.

"Трябва да се направят 2 неща – да се изчистят избирателните списъци от мъртви души и забрана на социологическите агенции да обявяват изследвания в рамките на предизборната кампания, защото поведението им е откровена търговия с влияние и манипулация на общественото мнение", отбеляза лидерът на "Изправи се, България!".

Нейното мнение е, че това, което трябва да направи парламентът, след като е приел толкова граничещи с противоконституционността решения, е да приемат поне едно решение, с което да решат проблема с бензина и дизела - таван на цената до 2,50 лв., което са обещавали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1054 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
КВО СТАВА

2022.11.12 | 05:53

6
СЪС СКЪПИЯ ТОК ОТ МАРИЦИТЕ У МИКСА, КОЙТО ТЕ ОБАЧЕ ПРОДАВАТ НА ТУРЦИЯ ОТ 20 ГОДИНИ? :)
До долния

2022.11.15 | 20:45

10
Ати да го духаш нещастик

2022.11.12 | 08:04

7
Гжо Манолова както изглежда само ти може да поведеш,хората против хартиената бюлетина.Всички други са страхливи мишки.На теб гледаме и ще бъдем със вас.Протести до дупка.Това допуснем ли всичко е загубено.

2022.11.15 | 20:44

9
Дърта парясница
мая от околовръстното

2022.11.12 | 09:22

8
Манолова я изгониха от околовръстното щото вече и турските тираджии не и спират и пак започна да ни поучава. Майо ма - не разбра ли, че вече не ставаш за НИЩО, вече си НИКОЯ, вече не можеш да събереш 5 идиота на протест. Даже и Черепа разбра, че НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО.

2022.11.12 | 05:44

5
.....каза лицето на статуквото!
Бау

2022.11.11 | 23:02

4
Русата ,а ти коя беше?????

2022.11.11 | 22:16

3
Майка ти да е.а гнусна
Боклук

2022.11.11 | 21:32

1
Тая фурнаджийска измамница да се скрие! Нагла и безогледа! Противна никаквица!
отврат!

2022.11.11 | 21:33

2
Сестра галева....

Добави коментар

Водещи новини