Божанов отрече ДБ да има “притеснения” заради хартиената бюлетина

  • 05 ноември 2022 10:23

  • 539
  • 1
Божанов отрече ДБ да има “притеснения” заради хартиената бюлетина
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

“Демократична България” ще предложи изменение за въвеждане на преброителни центрове. Това заяви бившият министър на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има в студиото на “Събуди се”.

Вместо в СИК да се броят бюлетините, те да бъдат транспортират от РИК, където други хора да осъществят броенето пред камери, е предложението на ДБ. 

“Странно беше връщането на хартиената бюлетини. Нямаше конкретни аргументи”, каза Божанов. Като такива, по думите му, са били изтъкнати сигурността на машините и трудностите при гласуване от по-възрастното население. 

Атанасов: Решението е Борисов да върне първия мандат и да заяви готовност да подкрепи втория

“Отливът от избиратели не е заради машините. Той е заради това, че в поредни парламенти не можем да формираме правителство”, категоричен бе той. 

Според него хартиеното гласуване въвежда много проблеми в изборния ден и изборната нощ. Инвалидиране на бюлетини и тяхното подправяне са едни от проблемите, които Божанов посочи. “Това само по себе си сваля доверието в избирателната система и в избирателния процес”, каза той и допълни: “Невалидните бюлетини са основния аргумент защо трябва да имаме машини”. 

Той отрече ДБ да има “притеснения” заради хартиената бюлетина. “За да отидат повече хора да гласуват, е важно ние да дадем гаранции, а не да връщаме система, която е показала, че с редица грешки в изборната нощ отблъсква избиратели” , коментира той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
539 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.05 | 11:07

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини