Tри "червени лампи" от днешния stand-up на Бойко Борисов

  • 10 ноември 2022 12:02

  • 3791
  • 4
Tри "червени лампи" от днешния stand-up на Бойко Борисов
© личен архив

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и е евродепутат, излъчен от ДБ. Той коментира на страницата си във фейсбук сутрешното интервю с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по бтв.

1) "Кабинет за 3-6-9 месеца" (ако ще има избори "две в едно" с местните, са 9 месеца + служебен кабинет).

Подобно "правителство за зимата" е несериозно и опасно.

Времето е напълно недостатъчно за сериозна политика, камо ли за сериозно законодателство. Всичко ще остане започнато и недовършено (и вероятно това е целта). Кабинет за няколко месеца е просто удължаване на предизборната кампания. И който познава г-н Борисов знае, че е отлично изчислено - при взаимодействие с ГЕРБ, Продължаваме Промяната и Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от ще понесат неизбежно електорални щети. Тяхното възстановяване изисква успешни реформи и добро управление - неизпълними задачи за половин година. Сметаката е ясна - ПП и ДБ да понесат загуби и да се явят на следващи избори отслабени. 

Борисов: Готов съм да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев

2) "Личностите нямат значение, важно е какво се договорим".

Няма по-опасна логика в настоящия момент. При пълната (и заслужена) липса на доверие между партньорите, единствено конкретните хора, които упражняват изпълнителната власт, могат да създадат доверие и между партньорите от една страна, и между управлението и гражданите, от друга.

Преди всичко - нужна е пълна гаранция, че премиерът, вътрешният министър, финансовият министър и т.н. са хора, които и с пистолет в тила не могат да бъдат закарани в Банкя или Бояна да им дават инструкции.

3) Уж ненатрапчив, но за слушалите внимателно - напълно ясен знак, че Борисов ще държи да контролира Министерство на Енергетиката.

(Ясен като се започне с флирта с министър Росен Христов, който все повече изглежда като недоразумението на десетилетието, и напоителното развиване на прокремълските клевети срещу Кирил и Асен по газовата тема)

Това трябва да е ясна червена линия в преговорите. Енергетиката е сфера, в която работата на ГЕРБ през годините е меко казано спорна, влиянието на мафията през тяхното управление - очевидно и нагло. Преди всичко - сфера, в която са нужни смели и категорични реформи, на които Борисов е доказано неспособен.

Неведнъж съм казвал, че съм ЗА намирането на форма на сътрудничество между ПП и ДБ (като общ, доминиращ и реформаторски фактор в #48НС) от една страна, и ГЕРБ - от друга. И оставам на тази позиция. Но това изобщо не означава, че съм забравил собствения си горчив опит или че не се уча от грешките и от боя, който съм изял.

Днес Борисов - за кой ли път - се опита да отвори капан. Така няма да стане. Няма кой да влезе.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3791 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 15:59

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.11.10 | 13:46

2
"Уважаеми" Радане, това "недуразумение на десетилетието" Росен Христов, изхвърли вашите посредници, прекрати измамите и намали цената на газа два пъти. Само че, това май никак не се харесва на теб и твоите приятелчета.
хаха

2022.11.10 | 14:06

3
Пълни глупости, какви посредници като нямаше газ ? Намалил цената ама друг път, цената спадна на международно ниво и логично спада и в България
Нещо като нищо на света

2022.11.10 | 12:36

1
Мъдуран Кунев и той барабар Петко с мъжете .

Добави коментар

Водещи новини