Радев за убийството край Елхово: Безпрецедентен случай! МВнР да привика посланика на Турция

  • 08 ноември 2022 10:16

  • 3318
  • 17
© Bulphoto/архив

Очаквам Министерството на външните работи да извика турския посланик и да поиска обяснение и пълно разследване, дори съвместно, за стрелбата от територията на Турция, доколкото е известно към момента, срещу български граничен полицай.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1676

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред журналисти в Египет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По думите му трагичният случай е безпрецедентен, опасен и недопустим и причините за него трябва да бъдат изяснени. „Трябва да е ясен виновникът, да има възмездие и да бъдат  предприети необходимите мерки“, посочи държавният глава. 

Убиха полицай при престрелка край Елхово

Президентът припомни, че на последните две заседания на Европейския съвет е  настоял за ускоряване на приемането на България в Шенгенското пространство и за по-голяма солидарност с България, предвид това, че страната ни има най-дългата сухопътна външна граница на ЕС в Югоизточна Европа, където има активен поток от мигранти. „Крайно време е да видим т. нар. европейска солидарност с повече техническа подкрепа и жива сила по нашата граница, защото натоварваме нашия бюджет и нашите хора – там сме мобилизирали и личен състав от Българската армия, който има и други сериозни задачи“, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Министър Демерджиев след "гнусния" инцидент: Въоръжаваме граничните служители с дълго оръжие

В отговор на въпрос за повдигнатото обвинение срещу заместник-командира на авиобаза „Граф Игнатиево“ във връзка с трагичния инцидент, при който загина пилот през миналата година, президентът посочи, че се надява в своите решения прокуратурата да оценява високия риск и сложните дейности при военната авиация. „Надявам се решенията, които се вземат, да не доведат до това в бъдеще ръководството на Военновъздушните сили да опростява подготовката, за да намали риска“, заяви държавният глава. 

Военната прокуратура повдигна обвинение на полковник за трагедията с МиГ-29, при която загина пилот

„Крайно време е да се обърне внимание на условията за подготовка  и мотивацията на личния състав“, подчерта още президентът. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази учудване, че по време на дебатите в НС за предоставяне на оръжие на Украйна и за проекта за закупуване на изтребители F-16 нито един народен представител не е обърнал внимание на темата за личния състав в Българската армия. „Отбранителните способности зависят най-вече от подготовката на хората, които експлоатират техниката, именно те са носителите на бойните способности“, посочи президентът и даде пример с българските летци, изпратени в САЩ за подготовка за работа с изтребителите F-16. По думите му летците са крайно недостатъчни, но тяхната подготовка трябва да продължи ежедневно и след като се завърнат в България, защото липсата на подготвени летци ще компрометира целия проект за придобиване на F-16. 

Радев кани „Възраждане” на консултации в сряда

„Преговорите за съставяне на правителство са между партиите, а не между президента и партиите“, заяви държавният глава в отговор на въпрос за призиви към него да участва в преговорите за формиране на кабинет. Той уточни, че следва строго процедурата по Конституция и се надява партиите да оценяват даденото допълнително време за конструктивен диалог. Президентът призова партиите и да уточнят помежду си, в случай че не се състави редовно правителство, кога да бъдат проведени следващи избори, които по Конституция са два месеца след разпускане на Народното събрание. В отговор на въпрос Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на обяви още, че конституционната процедура с консултации при държавния глава продължава утре с ПГ на „Възраждане“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3318 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 20:07

17
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
МАРИЦА ИСТОК

2022.11.08 | 10:42

7
ДА ВИ С Е Р А В МУЦУНАТА БЪЛГАРСКА!

2022.11.08 | 16:44

16
Щото имаш да си връщаш ли, някой яко ти е с,ра,л в устата а.
Радеф

2022.11.08 | 13:43

15
Нямаше ли един съветник при теб Узунов? Този трябваше да бъде арестуван за корупция,но ти вдигна юмрука да го защитиш и от тогава България тръгна в пропастта благодарение на теб!
Ха,да привика

2022.11.08 | 13:38

14
Да не те привика теб,Ердоган след това.

2022.11.08 | 13:32

13
ama drugario radev popitai kravarite ot koziak i te shtev ti kajat tce zad tova ubiistvo stoi rusia i nikoi drug
пеДерашко Дамаджаната

2022.11.08 | 12:01

12
Сега трябва да изпратят Боко Дамаджаната да пази границата. Нали нямаше да води война та оголи задника на граничарите за да може всяка африканска маймуна да си минава когато му се иска и даже да стреля и убива нашите момчета. При борисов имаше нулев мигрантски натиск защото имаше разбирателство между него и Ердо. Дамаджаната не си направи труда да поиска подобно нещо от турска страна.
НЕ .., МИТЬО ...!

2022.11.08 | 11:59

11
РАДЕЕЕФФ .... ПРИВИКАЙ ТВОЯ МИНИСТЪР МИТЮ ...И ПОСЛЕ И ДАМАДЖАНЪ ...И ПОСЛЕ ГИ ВЪРЖИ НА ПИЛОТНИТЕ НА НДК .....
Веско Григоров от град Левски

2022.11.08 | 11:26

10
Да ни наемат нас пенсионерите както ни наемат охранителните фирми и няма да има никакви инциденти както при сегашните новобранци !
СКО ТОВЕ НИЕДНИ!

2022.11.08 | 10:26

4
КОЛКО ВИ Е ПОТРЕБЛЕНИЕТО ПО ГРАДОВЕ БЕ! П И Ч КАТА МАЙЧИНА МРЪСНА БЪЛГАРСКА ДА ВИ Е В А !
Майка ти е кенеф

2022.11.08 | 11:18

9
Виждаш ли , какво е да си гаден досаден трол. Затова изчезвай, да духаш другаде.
Русия е кенеф

2022.11.08 | 10:28

6
продължавай да гругхтиш, ще те трансформираме в Лада гнусна свинио
Не трябва да се направят прибързани

2022.11.08 | 10:48

8
Изводи, Турция е много голяма държава и има проблеми с границата си с Ирак, Иран и Сирия и въпреки това нямат капацитета да охраняват огромната си територия.

Добави коментар

Водещи новини