Росен Костурков от "Продължаваме промяната" оглави земеделската комисия в парламента

  • 03 ноември 2022 10:26

  • 548
  • 2
Росен Костурков от "Продължаваме промяната" оглави земеделската комисия в парламента
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

След няколко опита да се избере председател на земеделската комисия в парламента, депутатите най-сетне приеха кандидатурата на Росен Костурков от "Продължаваме промяната". Той получи подкрепата на 99 депутати от ПП, БСП, ДБ и БВ.

Кандидатурата на Костурков първоначално не бе приета. Тя обаче отвори дебат има ли кворум в залата и колко гласове са нужни, за да бъде прието предложението за Костурков.

След драмата около спортна комисия, все пак ДПС я оглави

"В предишния парламент, когато трябваше да гласуваме дали да свалим председателя на НС, г-н Костурков дойде и ни заплаши, че ако не подкрепим Минчев, "техните" медии ще ни обвинят, че сме заедно с ГЕРБ и ДПС. И това наистина стана по време на кампанията. Мястото му не е в парламента", обясниха от "Възраждане" в обяснение на отрицателен вот.

Нашето гласуване "против" беше в продължение на дебата от вчера за пропорционалността на председателските места, обясни Тома Биков от групата на ГЕРБ-СДС.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.27 | 08:39

2
Байдън иска български войници на украинския фронт. Ние от ПП, ДБ и ГЕРБ ще му ги дадем.
PaulaFox

2022.11.03 | 13:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини