Депутатите от парламентарните комисии по външна политика и отбрана обсъждат предоставянето на военна помощ на Украйна

  • 02 ноември 2022 15:10

  • 498
  • 2
Депутатите от парламентарните комисии по външна политика и отбрана обсъждат предоставянето на военна помощ на Украйна
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Народните представители от парламентарните комисии по отбрана и външна политика обсъждат предоставянето на военна и техническа помощ на Украйна. Едното предложение за подкрепа на Украйна е от Атанас Атанасов („Демократична България“) и група народни представители, а второто е от Десислава Атанасова („ГЕРБ-СДС“) и група народни представители. 

В началото на заседанието Ангел Георгиев от „Възраждане“ и Кристиан Вигенин от „БСП за България“ поискаха тази точка от дневния ред да бъде премахната. 

Военна помощ за Украйна ще обсъждат депутатите през седмицата

От Министерството на отбраната са заявили, че трябва да бъде изработен детайлен анализ преди да бъде взето подобно решение. Такъв анализ няма, каза Георгиев. Такова важно решение се взима без представители на службите, това прилича на политическа акция. Смятам, че тази точка трябва да бъде отложена за следващата седмица. Нищо не налага подобна спешност, коментира Вигенин.

На съвместното заседание на комисиите присъстват служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и служебният министър на външните работи Николай Милков. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2022.11.02 | 19:35

2
КРАЙНО ВРЕМЕ Е! ПО ДОБРЕ КЪСНО ОТ КОЛКОТО НИКОГА.

2022.11.02 | 15:53

1
Какво ще подаряваме голия си задник ли.

Добави коментар

Водещи новини