Кабинетът одобри проект на закон за личния фалит

  • 02 ноември 2022 12:13

  • 1299
  • 3
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министерският съвет одобри проект на Закон за несъстоятелност на физически лица, придобил гражданственост като закона за личния фалит. Това обяви служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо на брифинг в Министерския съвет.

Този закон е особено важен, защото предлага правна уредба на производство по несъстоятелност на физическите лица, която да запълни празнотата и да уреди производството в съответствие с обществените очаквания, изискванията на актовете на Европейския съюз и особеностите на националната ни правна система, каза Зарков. 

Според министъра на правосъдието няма развита държава, в която да няма законова регламентация личния фалит.

България твърде дълго остана без такъв закон. Важното е да се уточни, че само добросъвестни длъжници могат да искат образуване на производството, ако желаят да удовлетворят всички свои кредитори и в резултат на това да бъдат освободени от непогасените задължения. Добросъвестен е онзи длъжник, който поема задължения съобразно своето имуществено състояние и доходи и който със своите действия не уврежда умишлено или поради небрежност интересите на своите кредитори, посочи той. 

Представиха проектозакон за личния фалит - втори шанс за длъжници

Зарков уточни, че законопроектът е бил подготвен съвместно между Министерството на правосъдието и Министерството на иновациите и растежа, след което е бил публикуван за обществено обсъждане. Всички становища са взети предвид и дебатите ще продължат в парламента, стана ясно от думите на министъра. 

Този закон идва, за да помогне на хората, изпаднали във временно затруднение, да получат втори шанс и да ги извади от спирала, в която колкото повече усилия полагат, толкова повече затъват в блатото на дълговете си, каза още Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Константин Тодоров
1299 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2022.11.02 | 13:37

2
А,какво става с ПРОБЛЕМА Гешев???????????????
Тъпа Мара

2022.11.02 | 15:13

3
Гешев не е проблема, а олигархията!
PaulaFox

2022.11.02 | 13:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини