Йотова: В новия бюджет за първи път от много време са заделени пари за българските общности

  • 26 октомври 2022 16:24

  • 328
  • 2
Йотова: В новия бюджет за първи път от много време са заделени пари за българските общности
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В новия бюджет за българските общности са заделени пари за първи път от много време. Тези пари вече показват отношение на българската държава към тези общности. Това обяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , след среща с националната общност на българите в Република Хърватия и с ръководството на българското училище „Иван Вазов“. 

"Не мога да кажа колко са тези пари, защото още не съм видяла бюджета. Това, което искахме, бяха няколко десетки милиона. Бяхме поискали тези средства още от предишния финансов министър Асен Василев, той беше обещал, записа ги в рамките на националното финансиране, през националния бюджет и така отказа да ги даде на общностите. Този път ще настояваме за нещо много важно, освен че ще бъдат записани в националния бюджет и ще бъдат записани в бюджета на МВнР", обясни още вицепрезидентът.

Вицепрезидентът Йотова в Хърватия: Епископ Щросмайер е завинаги в олтара на българските будители

Последвайте канала на

Константин Тодоров
328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.10.26 | 18:15

2
Тази остаря в парламента и съвсем оглупя, чуди се с какво да стане интересна, но не и се получава
PaulaFox

2022.10.26 | 17:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини