Проф. Герджиков: Политиците не могат да надмогнат егото си и да погледнат извън тяснопартийните си интереси

  • 20 октомври 2022 17:28

  • 407
  • 2
Проф. Герджиков: Политиците не могат да надмогнат егото си и да погледнат извън тяснопартийните си интереси
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Политическите кризи винаги съществуват в демократичните страни. Нашите политици не могат да надмогнат своето его и да погледнат извън тяснопартийните си интереси, което е големият проблем за България, заяви председателят на 39-ото НС и бивш служебен премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

Той подчерта, че ръцете на парламента са вързани без председател.

"Народното събрание не би могло да функционира без председател. Нашите народни представители са длъжни да намерят изход от положението, иначе ще изпаднем в неприятна криза", смята той.

Депутатите пак не избраха председател на НС

Проф. Герджиков изрази надежда, че правителство ще бъде съставено, макар и с недълъг хоризонт: "Най-важното е да се намери формулата и да се състави правителство. Очевидно е, че ще бъдат минимум три политически сили", каза той, цитиран от БНР.

По думите му популистките напъни за промени в Конституцията или във формата на управление трябва да спрат.

"Ние сме световни шампиони по промени на закона. Съвършен закон няма. Животът е по-сложен от правото. И най-съвършената правна система не е в състояние да обхване цялото многообразие на живота, защото то е безкрайно", допълни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
407 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 19:39

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.20 | 17:38

1
какви политици са тези нещастници?! Някой би трябвало да ги измете от сградата, на която пише "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА".

Добави коментар

Водещи новини