"Срещу България": Първи коментари, след като в РС Македония приеха Закона за "спорни имена" на сдружения

  • 18 октомври 2022 13:47

  • 1396
  • 5
"Срещу България": Първи коментари, след като в РС Македония приеха Закона за "спорни имена" на сдружения
© Novini.bg/ Canva

Първи политически коментари, след като снощи парламентът в РС Македония прие с пълно единодушие промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Искрен ВеселиновИскрен ВеселиновИскрен Василев Веселинов е български политик от ВМРО, народен представител от, съпредседател на ВМРО: 

Днес РСМ възкреси фaшизмът. С нарочен закон бе забранено да се именуват сдружения с имена на личности свързани с каквито и да е форми на дискриминация или сътрудничество с фaшистки или нaцистки организации.

Пълно единодушие в македонския парламент. Всички знаят, че това се прави против българите. За да не могат да именуват сдруженията си Ванчо Михаилов, Цар Борис III Обединител или на имената на някой от онези десетки хиляди борци за народна свобода, които титовия тоталитарен режим обяви за “фашисти”, изтреби без съд и присъда или държа десетилетия в ада на кoнцлагеритe заради сътрудничество с българската администрация в Македония или просто защото не се отказаха от българщината.

Следващата стъпка е възстановяване на Закона за македонската чест и затвор за всеки, който отрече съществуването на македонски език и нация. Концлагерите ще са последващ етап...

Чудно, как ли ще забранят имена като кан Кубер, който пръв доведе (пра)българите в Македония, кан Пресиян, който я включва в пределите на България или Борис Покръстител, вкарал я в лоното на християнството. Сигурно ще обявят за незаконни и “татарските” имена...

И чудно как ще доказват тая съпричастност към фашизма или “татаризма”, двата обидни епитета, с които всички българи сме закичени от пропагандата на РСМ.

Парламентът в Северна Македония прие единодушно Закон за сдруженията и партиите

Не е за вярване какво единодушие може да бъде породено от страх пред собственото минало. Все едно сме свидетели на психоанализата на цял народ. Истината за проблема му се опитва да си пробие път чрез тези малцина смелчаци, образували българските сдружения, а “здравите сили” го изтласкват в тъмното на несъзнаваното. Резултатът е фиксации и агресия. На населението на цяла една държава, която живее в измамната реалност на болестта.

Щеше да е трагикомично, ако не водеше до пряка репресия над българите там.s

Господа Борисов, Петков, Иванов, Карадъйъ, за този режим ли отворихте вратите на ЕС Как сега ще защитите националните ни интереси. Не очаквам смислен отговор - те просто изпълниха задачата на покровителите си.

За нас от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа борбата продължава, само истината ще направи гражданите на РС Македония истински свободни.

Драгомир Младенов, МГЕРБ: 

В Република Северна Македония бе приет единодушно нов закон за сдруженията и фондациите. Той идва дни след като българския културен клуб в Охрид бе физически нападнат.

Забележете, приятели, единодушно Все едно БСП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да гласуват за нещо заедно.

Излиза, че официалната реакция на скопския политически елит на атаката е: ами, те българите си го заслужават. Така реагираха поне министър-председателят и вътрешният им министър, веднага след случая.

Както каза президентът Стоянов, преди две десетилетия, Македония е най-романтичната част от историята ни. И явно не са ни братя. Трошат, насилват, плашат и усложняване живота своите сънародници, които населяват Северна Македония.

И ще ви кажа честно: немалко от тях избират да бягат. В България, на Запад.

Това е закон за дебългаризация. Всеки народ избира историческия си наратив, да, но всеки, който тероризира малцинствата на територията си, ще понесе вредата от действията си.

Пред нас като народ остават една цел с две насоки: да се погрижим за правата на българите в Македония и при нужда да им помагаме да се устроят тук в България.

А за европейският път на Скопие - гледайте Хърватия и Сърбия и се сещайте какво ще бъде за вас. Френското предложение е подписано, без българи в Конституцията ще сте част от обединена Европа само географски.

Д-р Иван Црънчев, ВМРО: 

Скъпи братя македонци и нескъпи македонски политици, светът отдавна е затворил страницата на фашизмa и нацизма и ясно е посочил и заклеймил личностите пряко свързани с тези исторически политически движения.

Уви, отново правите поредната крачка встрани от правилния път към помирение с изконните си български корени и встрани от проевропейския курс, по който ви дадохме ръка да тръгнете.

Цар Борис III е запомнен и вписан в световната история на 20 век като изключителен държавник, но не и като човек, който би могъл да бъде наречен фашист.

Прочитът ви на историята е изопачаване през призмата на юго-титовизма и сърбо-империализма, които нямат място в съвременна Европа.

За жалост това е поредна провокация спрямо българската държава, една жалка ПР-акция на уродливото огледално отражение на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в Македония, и поредна стъпка на отдалечаване от помирението между двата ни братски народа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1396 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Трепни

2022.10.18 | 19:53

5
Макетата на сапун!

2022.10.18 | 15:55

4
Макетата са идиоти. На нас не ни дреме, щом сами предпочитат сърбите да им пишат измислена история. Тяхна воля.
PaulaFox

2022.10.18 | 14:54

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.18 | 14:43

2
БЪЛГАРСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА СЕ ПРАВИ ОТ МИЛИЦИОНЕРИ, ТОЕСТ ИДИОТИ, ЗАПОЧНА ИДИОТА БОЖИДАР И ДОСЕГА
Антитрол

2022.10.18 | 14:21

1
Не че македонците не са ла*на, но тази статия е платена от МВРО, нека е ясно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини